Reis naar Oostzaan moeite waard voor Nexus

• 24-09-2017

Aanvoerster Kim Majoor valt aan; foto: Sander van der Heide

KORFBAL - Nexus moest vadaag tegen het onbekende OKV, in het verre Oostzaan. Maar de tocht was de moeite waard.

De wedstrijd begon stroef aan de kant van de Schiedammers. OKV wist Nexus op een 3-1 achterstand te zetten. Nexus liet zich verrassen door het wat chaotische spel van OKV. Jochem Schuurman wist met zijn schoten de bakens te verzetten. Toen Nexus weergelijk stond met OKV, was het al snel erop en erover. De Schiedamse ploeg ging met een voorsprong van 5-9 de rust in.

Nexus ging vanaf de eerste minuut na rust vol de strijd aan. Suthes Balasooryian en Juliette van Schie openden de tweede helft met twee schoten. Nexus deed wat afgesproken was in de rust en bouwde de voorsprong uit tot een stand van 6-14. Daarna sloop er wat gemakzucht in en OKV liet zich niet zomaar uit het veld slaan. De Oostzaners kwamen met nog twintig minuten op de klok terug tot 12-14. Nexus slaagde er daarna in de wedstrijd weer naar eigen hand te draaien; Juliette van Schie maakte een belangrijke doorloper.

Met nog vier minuten te spelen stond Nexus op 12-15, en dat werd ook de eindstand.