Remise voor Nexus na bloedstollend slot

• 10-10-2021

Vrije bal voor Noah Poppelier; Dionne van Dijk geeft aan; foto: Nexus

KORFBAL - Onder ideale weersomstandigheden speelde Nexus gisteren tegen het onbekende Oosterkwartier. Het team van hoofdtrainer Mario Bernard was er - na het teleurstellende resultaat van afgelopen week - op gebrand om de eerste wedstrijdpunten van Oosterkwartier af te snoepen. Dat dit geen sinecure zou zijn werd al snel duidelijk, want ook de gastheren streden voor elke meter. Toch was het Nexus dat naarmate de wedstrijd vorderde de beste papieren voor de winst leek te hebben. De driepuntsmarge in de tweede helft werd echter vakkundig door rake afstandsschoten van Oosterkwartier geëgaliseerd. Het gevolg hiervan was een bloedstollend spannend slot van een mooie pot korfbal, waarin de twee te verdienen wedstrijdpunten uiteindelijk eerlijk werden verdeeld (15-15).

In het eerste deel van de eerste helft gingen de beide ploegen gelijk op, dit was ook terug te zien in het scoreverloop. Beide ploegen speelden een goed en geduldig aanvalsspel en gingen dan ook gelijk op tot een stand van 5-5. Daarna schakelde Nexus een tandje bij en kwamen de Schiedamse korfballers op een voorsprong van drie goals. Oosterkwartier greep in door twee heren van vak te wisselen om zo meer weerstand te bieden tegen de reboundkracht van Nexus. In de eerste helft waren het vooral de dames Juliette van Schie en Lisa Stouten die loepzuiver waren. Zowel op de doorbraak als van afstand wisten zij de gecreëerde kansen succesvol af te ronden. Uiteindelijk werd er met een stand van 7-9 gerust.

Na de rust bleef Nexus lange tijd aan de goede kant van de score. De Schiedammers wisten de voorsprong weer uit te breiden tot drie punten (9-12), maar Oosterkwartier zat nog steeds op het vinkentouw. Toen de score bij Nexus stilviel, roken de gastheren dan ook hun kans om de rollen om te draaien en met name de Haarlemse heren gingen zuiverder schieten, waardoor de voorsprong voor Nexus begon te slinken. Toen de stand weer in evenwicht was (12-12) vielen de ballen om en om en kon het aanwezige publiek zich opmaken voor een spannende slotfase. Het leek voor Nexus op een déjà vu van vorige week, toen Oosterkwartier de luid bejubelde 15-14 binnenschoot, maar de wedstrijd was nog niet gedaan. Routinier Nick Pak schoot de 15-15 binnen, waardoor de spanning naar een nieuw hoogtepunt ging. Het publiek zat inmiddels op het puntje van de stoel, want beide teams gingen vol voor de winst. Tot ongeloof bij Nexus keurde de -overigens prima leidende- scheidsrechter een ogenschijnlijk zuiver doelpunt van invaller Jochem Schuurman af. Nog was het niet gedaan. In werkelijk de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg Nexus nog een vrije doorloopkans. Helaas werd deze kans niet gepromoveerd tot doelpunt, waarna de scheidsrechter direct daarna een 15-15 puntendeling de boeken in floot.

Over de vraag of Nexus nu een punt verloren had of gewonnen, waren de meningen een beetje verdeeld. Coach Bernard: “Uiteraard hadden we hier graag gewonnen, maar het kwartje kan in zo’n knotsgekke eindfase net zo goed de andere kant op vallen. Ik denk dat met name het neutrale publiek de winnaar was. Verder wil ik mijn team complimenteren met deze wedstrijd; we hebben als team keihard geknokt en dat geeft een goed gevoel naar volgende week, wanneer we er tegen Thor ook weer als team moeten staan.”