René Eijer stopt bij Fortuna Sittard

13-05-2019 Sport Redactie

René Eijer: volgend jaar niet op de bank in Sittard; foto: Fortuna Sittard

VOETBAL - René Eijer vertrekt bij Fortuna Sittard. De trainer, die als voetballer groot werd in Schiedam, heeft 'na een uitgebreide analyse' besloten zijn trainerschap bij de Limburgers op te geven.

Eijer trad afgelopen zomer in dienst bij Fortuna Sittard, met een contract tot volgend jaar zomer. De club staat met nog een wedstrijd te gaan veertiende in de eredivisie en speelt ook volgens seizoen op dit niveau. Maar zonder Eijer, zo concludeerden trainer en club.

"Voor volgend seizoen vinden er een aantal structurele veranderingen plaats, onder andere om de kwaliteit van de trainingen naar een nog hoger plan te tillen. Dat houdt onder meer in dat er meer veldwerk nodig gaat zijn en dat moet ook van de hoofdtrainer komen", stelt Eijer op de website van Fortuna. "Die moet dus een soort dubbelrol gaan spelen."

"Ik kan me weliswaar zonder moeite op het veld begeven, maar als er zaken voorgedaan moeten worden dan moet ik afhaken", aldus de trainer, die al jaren kampt met MS. "Na een uitgebreide evaluatie van het seizoen hebben we daarom in goed overleg besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Met pijn in het hart, dat wel. Maar ik ben nog niet klaar, want ik hoop in de toekomst mijn kennis en ervaring elders in te kunnen zetten."

Ivo Pfennings, algemeen directeur van Fortuna Sittard, laat weten 'enorm veel respect' te hebben voor Eijer. "Hij is een voorbeeld voor velen gezien zijn ziekte. René is altijd positief en denkt in mogelijkheden", zegt hij. "René is het type Engelse manager. Het is gebleken dat wij toch een ander soort trainer zoeken die ook de rol van veldtrainer op zich kan nemen."

Zie ook dit artikel.



Gerelateerd