Categorieën

Service

Ruime overwinning Scyedam toch felbevochten

Ruime overwinning Scyedam toch felbevochten
Sport

Ruime overwinning Scyedam toch felbevochten

  • Redactie
  • 26-03-2017
  • Sport
Ruime overwinning Scyedam toch felbevochten
TAFELTENNIS - Het ziet er uit als een makkelijke overwinning, maar was het allerminst. De heren van Scyedam wonnen gisteren met 9-1 van Pecos uit Oegstgeest.

De overwinning van de Schiedamse tafeltennissers kwam vooral in de tweede helft veel moeizamer tot stand dan de ruime uitslag doet vermoeden. Pecos kwam overigens verzwakt aan de start met invaller Martin Hamel uit de afdelingshoofdklasse. Voor de pauze was een enkele game spannend en werd alleen het dubbelspel over meer dan drie games gespeeld. Hiermee kwam de stand bij de pauze op 4-1 voor de thuisclub.

Na de onderbreking won Nermin Smajic ruim van zijn vroegere teamgenoot René Waterreus. De wedstrijd tussen Emanuel Martins Ferreira en Youri Soons werd pas in de vijfde game beslist. Daarin leek Soons aan het langste eind te trekken, met een tussenstand van 5-9. Maar op 8-10 wist hij de twee matchpoints niet te verzilveren en Martins Ferreira trok de partij alsnog naar zich toe.

Thomas Baart kwam de eerste game met 2-7 achter tegen René Waterreus maar kwam goed terug en won de game alsnog. De tweede game won Baart overtuigend en de derde game ging gelijk op maar ook deze ging uiteindelijk naar Baart. Emanuel Martins Ferreira had daarna de grootste moeite met invaller Martin Hamel. In de eerste game kwam hij op een 7-2 voorsprong, Hamel kwam echter goed terug en won de game alsnog. De tweede game ging met nipt verschil naar Martins Ferreira, die na winst in de derde game in de vierde game tweemaal op matchpoint kwam. Deze wist hij echter niet te verzilveren, waardoor een beslissende vijfde game nodig was. Deze ging gelijk op, maar op 8-9 trok Martins Ferreira met drie punten op rij de partij naar zich toe.

In de laatste wedstrijd won Nermin Smajic de eerste game met ruim verschil. Youri Soons liet zich echter niet uit het veld slaan en sleepte de volgende twee games binnen. Smajic zette meer druk op de wedstrijd waarmee hij alsnog de partij naar zijn hand kon zetten. Daarmee kwam de 9-1 eindstand op het scorebord. Jeroen Bastiaansen kwam zaterdag niet in actie.