Runner-up Nexus kan spanning niet terugbrengen

• 12-01-2020

KORFBAL -  Nexus moest het in de eerste wedstrijd na de winterstop opnemen tegen Ondo, de koploper, op het veld spelend in de Eerste Klasse. De huid werd duur verkocht, maar Ondo blijft ook na de ontmoeting met de Schiedammers lijstaanvoerder.

De wedstrijd begon furieus van beide kanten, met zeer effectieve aanvallen en zuivere schoten. Daardoor stond er al binnen enkele minuten een 4-4 stand op het scorebord. Na deze snelle beginfase zwakte Nexus wat af en kon Ondo gestaag uitlopen tot een 6-10 voorsprong, met nog tien minuten te gaan tot de rust.

Nexus kwam echter terug, met onder meer twee doelpunten in de minuut voor rust, en de pauze ging zodoende in bij een stand 10-10.

Na de rust begon Ondo veel beter aan de tweede helft; de eerste drie punten waren voor de ploeg uit 's-Gravenzande. Nexus wist lange tijd niet tot goed aanvalsspel te komen en kon dit gat van drie punten dan ook niet dichten. De drie punten voorsprong groeiden zelfs uit tot zes, bij 14-20. Nexus pakte toen de laatste restjes energie en moed erbij en kwamen terug. De remonte stokte echter bij drie doelpunten verschil. Eindstand: 19-22.

Zodoende tankten de Schiedammers - voor de wedstrijd op slechts twee punten achterstand van Ondo - vertrouwen voor de rest van de competitie. Volgende week moeten de studenten van Erasmus zorgen voor de eerste winst in het nieuwe jaar. Plaats van handeling - aangezien de sporthallen in Schiedam bezet zijn: de Korhoenlaan in Vlaardingen, aanvang kwart over een