Scherp Excelsior'20 laat Hermes-DVS kansloos

15-08-2020 Sport Redactie/Schiedammer Online

Foto's: Louise Melchers


CRICKET - Excelsior’20 zette in de derby tegen Hermes-DVS op Thurlede een niet onhaalbaar totaal van 139 runs neer in de beschikbare twintig overs. Excelsior’20 liet vervolgens zien dat je met effectief bowlen en vlijmscherp fielden aangestuurd door ervaren coaching het verschil kunt maken. Illustratief is bijvoorbeeld dat de blauwhemden niet minder dan drie run outs incasseerden. Hermes-DVS kwam tot een totaal van 108 runs. 

Hermes begon in het veld weliswaar voortvarend. Op een totaal van 26 werd opener Rens van Troost gebowled door Sebastiaan Braat. Met dezelfde stand nog op het bord kon ook zijn mede-opener Roel Verhagen na een vang naar de kant. Coach Lorenzo Ingram ging als vierde in en daarmee kwam de ommekeer. Rustig battend voerde Ingram – in verschillende partnerships – het totaal op. Alhoewel, rustig. Er kwamen af en toe forse klappen van zijn bat, zoals in de tiende over een zes over hek en sloot heen.

Na 97.6.16 liet Ingram zien hoe je als batsman versnelt, waarbij opgemerkt moet worden dat het fielden van Hermes-DVS nauwkeuriger had kunnen zijn. Op het laatst met Rens Heinsbroek aan Ingrams zijde liep het totaal nog op tot genoemde 139, waarbij Ingram in de laatste over uitging en met zestig runs het applaus van de ruim driehonderd toeschouwers in ontvangst nam (139.7.20). 

De geel-zwarten lieten zien met gevarieerd en scherp fielden een totaal goed te kunnen verdedigen. Bij de batsmen van Hermes kon met name Sahil ‘Sunny’ Verma (40) nog de nodig weerstand aan de regerend landskampioen bieden. In de voorlaatste over capituleerde ook hij en ging hij met applaus naar de kant. In de laatste over viel ook het laatste Hermes-wicket: 108 runs all out.

Grote winst van vandaag was, dat dankzij de strakke organisatie door thuisclub Excelsior’20 en het gedisciplineerde gedrag van het publiek, ook in dit bijzondere jaar 2020 een cricketderby met publiek gehouden kon worden. Een wedstrijd met voorafgaande registratie, een maximum aantal toegelaten bezoekers van 350 (helaas was niet iedereen opgekomen die zich had geregistreerd), met stoeltjes die rond het veld geplaatst waren en niet verplaatst mochten worden en met door Excelsior’20 ingehuurde professionele beveiligers. Drankjes waren er te koop, maar de gebruikelijke snacks mochten niet verkocht worden. “Maar het is allemaal goed gegaan. Daarvoor hebben we met z’n allen heel wat werk moeten verzetten. We wilden alles op alles zetten om te laten zien dat het kan, een wedstrijd met flink wat publiek”, zo toonde cricketvoorzitter van Excelsior’20 Luuk van Troost zich tevreden.Gerelateerd