Schiedam is een boulodrome rijker

03-11-2017 Sport Redactie

Schiedam is een boulodrome rijker

SCHIEDAM - Een boulodrome. Sinds gisteren kent Schiedam officieel zo'n voorziening, aan de Stadhouderslaan. Een hal waarin petanque gespeeld kan worden.

Voor L'Esprit, de club die in Schiedam-West speelt, is zo'n voorziening nodig om serieus aan competities en toernooien deel te kunnen nemen. Daarvoor is een binnenvoorziening steeds meer de eis. L'Esprit, anno 1981, schooierde tot dusver bij buurverenigingen om daar de 'thuiswedstrijden' te kunnen spelen. Maar dat geeft uiteraard minder sfeer, en minder horeca-inkomsten.

Dankzij vier geldschieters - waaronder het Fonds Schiedam Vlaardingen, De Groot Fonds en Deltaport - is in kort tijd de hal gerealiseerd.. Vijf meter hoog in het midden, drie aan de zijkanten. Er kunnen drie wedstrijdbanen van drie bij vijftien meter in worden uitgelegd, en op reacreatief niveau zijn er acht banen in af te meten.

Bij de club is het gebruikelijk dat wedstrijdspelers en recreanten gezamenlijk hun partijtjes spelen. Dat doen ze op de clubavond op dinsdag. Verder wordt er gespeeld op woensdagmiddag, vrijdagavond en zondagmiddag.

Sportwethouder Nathalie Gouweleeuw opende de voorziening door het werpen van 'de eerste bal', buiten.

Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »


Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date