Categorieën

Service

Schiedam trots op zijn sporters

Schiedam trots op zijn sporters
Sport

Schiedam trots op zijn sporters

  • Redactie
  • 07-01-2017
  • Sport
Schiedam trots op zijn sporters

Alle onderscheiden sporters in de ring voor de erefoto, samen met spreekstalmeester Peter Houtman en de burgemeester en de wethouder Sport

SCHIEDAM - In een feestelijke en sportieve ambiance huldigde Schiedam vanmiddag zijn sporters. Nouchka Fontijn, de cricketers van Excelsior '20 en Shannon van de Meeberg stonden glunderend in het middelpunt.

Sporter van het jaar werd Nouchka Fontijn, de Schiedamse boksster die op de Olympische Spelen zilver won. Zijn won het van de Schiedamse handbalsters Jasmina Jankovic en Kelly Dulfer en tafeltennisster Britt Eerland.

Shannon van de Meeberg is zeventien en judoot. Zij won de titel van Talent van 2016, voor voetballer Deroy Duarte en honkballer Darryl Jamoena.

Excelsior'20 werd Schiedams sportploeg van het jaar. De handbalster van Ventura en de korfballers van Nexus waren de andere kandidaten, maar konden geen landskampioen worden zoals de cricketers.

Een speciale onderscheiding viel Miep Kerklaan ten deel. De 76-jarige staat te boek als supervrijwilliger, na tientallen jaren vrijwilligerswerk in het ondersteunen van jonge en oudere sporters. Zij kreeg ook een cheque uitgereikt waarmee zij voor 250 euro sportartikelen kan kopen.

Behalve de genoemde boegbeelden van de Schiedamse sport, presenteerden ook flink wat andere sporters zich, in en bij de feestelijke receptie waarin de onderscheiding van de Schiedamse sporters uitmondde.