Schiedamse clubs doen goede zaken

• 01-10-2017
VOETBAL - Excelsior'20 maakt een goede competitiestart. In de Tweede Klasse D stond in Vlaardingen de semiderby tussen VFC en Excelsior’20 op het programma. Sergio van Hees zette Excelsior’20 in de beginfase op voorsprong. Vlak voor rust kregen de Vlaardingers een strafschop die werd benut. In de 82ste minuut kreeg de keeper van VFC een rode kaart. Uit de bijbehorende strafschop schoot Dave Roozen Excelsior’20 op een 1-2 voorsprong. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven waardoor Excelsior’20 met zes punten één van de koplopers is.

In de Derde Klasse won SVV ook zijn tweede wedstrijd met ruime cijfers. Opnieuw werd het 6-1, dit keer uit tegen SEP uit Delft. Kethel Spaland maakte in de Derde Klasse D het Schiedamse succes compleet. De Schiedammers wonnen de semi-derby tegen het Vlaardingse Victoria’04 met 2-0.