Schiedamse clubs winnen, behalve Excelsior'20

• 01-05-2022

VOETBAL - De Schiedamse derby, tussen Excelsior'20 en Hermes-DVS werd een prooi voor de club van Harga, zoals verwacht.

Bij rust stond het op Thurlede nog 0-0, maar kort na rust brak Hermes-DVS de ban, halverwege de tweede helft stond het 0-2, uit de rebound op een strafschop. In de aanloop naar de strafschop viel een rode kaart voor Excelsior'20-speler Joeri Krznaric.

Het verlies kostte Excelsior'20 de derde plaats. Die is nu voor PPSC, dat thuis won van Rotterdam United: 4-1. PPSC deed snel zaken: de eindstand stond al bij rust op het bord, na een 4-0 stand, met een hattrick van Marley Meija. Volgende week opnieuw een Schiedamse derby, als PPSC het op Harga opneemt tegen Hermes-DVS.

Tussen de vier Schiedamse club boven in de stand in de Vierde Klasse G staat het Vlaardingse Victoria, dat ook won en Hermes-DVS het vuur aan de schenen blijft leggen. Beide teams verloren nog pas twee keer, waarbij Hermes-DVS 16 keer won en een keer gelijkspeelde; Victoria'04 won vijftien keer en speelde nog niet gelijk. SVV speelde niet en verkeert in de onderste regionen.

In de Derde Klasse C deden de Schiedamse clubs ook goede zaken. Kethel-Spaland won uit bij Rijnmond/Hoogvliet Sport met liefst 0-5. Na dit een kwartier stond het 0-3. Het team stond en staat vijfde.

HBSS moest uit tegen Botlek, via 0-1, 1-1 bij rust en een winnende goal uit een strafschop een kwartier voor tijd. Het team van Harga stond en staat derde. De achterstond op koploper VFC is groot; twaalf punten en een wedstrijd meer.