Schiedamse derby voor Hermes-DVS, ook andere clubs uit stad winnen

• 05-10-2019

VOETBAL - De Schiedamse derby die vandaag op het programma stond in het zaterdagvoetbal was die tussen SVV en Hermes-DVS. De blauw-witten wonnen van de groen-roden.

Na ene 0-1 ruststand liep Hermes-DVS werd het na de pauze een doelpuntenfestijn. Hermes-DVS maakte er de meeste, met name Marius Lansbergen. Het werd 2-6, met vier keer Lansbergen als doelpuntenmaker.

PPSC, in dezelfde Vierde Klasse F als de derbyclubs, won eveneens met duidelijke cijfers. Thuis tegen Victoria’04 werd het 4-1, na een 3-0 ruststand.

Ook veel goals in de Derde Klasse D in de Botlek. Tegen de plaatselijke FC nam HBSS snel een 0-1 voorsprong. Dat leek geruststellend, maar bleek het niet, want na 1-1 bij de rust liep FC Botlek uit naar 3-1. Maar HBSS herpakte zich, maakte er een bijzonder laatste kwartier van en won! 3-4.

Ook bij de laatste Schiedamse zaterdagclub kon vanmiddag de vlag uit. Kethel Spaland won met 0-3 in Vlaardingen, bij DVO'32. Dat was naar verluidt een geflatteerde uitslag; lang stond het 0-1 voor Kethel Spaland, met voldoende kansen voor een Vlaardingse gelijkmaker. Pas in blessuretijd scoorde Kethel Spaland nog twee keer, waarvan een keer uit een penalty. Na drie overwinningen staat Kethel Spaland bovenaan in de Derde Klasse D. HBSS staat na twee overwinngen en een verlies nu derde op doelsaldo.