Categorieën

Service

Scyedam op voor promotie naar eredivisie

Scyedam op voor promotie naar eredivisie
Sport

Scyedam op voor promotie naar eredivisie

  • Redactie
  • 23-04-2017
  • Sport
Scyedam op voor promotie naar eredivisie
TAFELTENNIS - De heren van Scyedam mogen een beslissingswedstrijd spelen om promotie naar de eredivisie.

De tafeltennissers wonnen gisteren voor de tweede keer dit seizoen van kampioen Hercules uit Terborg. Na de 2-8 in de uitwedstrijd werd het ditmaal 7-3 voor het Schiedamse team.

In de eindstand kwamen de Scyedam-heren drie punten tekort voor het kampioenschap; zij werden tweede. Die plaats is goed voor een beslissingswedstrijd om promotie.

In de openingswedstrijd had Emanuel Martins Ferreira in de derde game op een 10-8 tussenstand zicht om Scyedam op voorsprong te zetten. Met vier punten op rij trok tegenstander Jelle Bosman de game alsnog naar zich toe. In de beslissende vijfde game liep Bosman snel uit naar 4-9 en trok de eerste wedstrijd naar zich toe. In de volgende wedstrijd verloor Jeroen Bastiaansen de tweede game, ondanks enkele gamepoints van Herm Aalders. Mede daardoor was ook ditmaal een vijfde game noodzakelijk waarin Bastiaansen snel uitliep en via 9-2 de partij naar zich toe trok.

De wedstrijd van Nermin Smajic tegen Martin Brinkhoff leverde ondanks een verloren derde game een regelmatige overwinning op. In het dubbelspel knokten Emanuel Martins Ferreira en Nermin Smajic zich in de eerste game prima terug na een 3-8 en 8-10 tussenstand en wisten de game alsnog te winnen. De tweede en derde game gingen naar Martin Brinkhoff en Jurgen Pastoors, in de vierde game dwong het thuisdubbel nog wel een vijfde game af, maar daarin waren zij kansloos. Met het tweede punt voor Herculus was het kampioenschap een feit en konden de kampioensbloemen worden uitgereikt. Jeroen Bastiaansen verloor de eerste twee games nipt van Jelle Bosman en leek op 6-10 in de derde game de partij in drie games te verliezen. Met zes punten op rij trok hij deze game echter nog naar zich toe. In de vierde game stelde Bosman echter op 6-6 orde op zaken en bracht Hercules voor de tweede maal op voorsprong. Hiermee kwam de stand bij de pauze op 2-3 voor de bezoekers.

Na de onderbreking gingen alle partijen dus naar de thuisclub. Nermin Smajic maakte het zichzelf lastig in zijn wedstrijd tegen Herm Aalders na een 2-0 voorsprong in games. In de vijfde game herpakte hij zich echter en trok de partij alsnog naar zich toe. In de laatste wedstrijd kwam Emanuel Martins Ferreira met 1-2 achter in games tegen Herm Aalders. In de vierde game trok hij de stand gelijk en in de vijfde liep hij snel uit naar 10‑3 en zorgde voor het zevende punt voor de thuisclub. Thomas Baart kwam zaterdag niet in actie.