Scyedam pakt laatste strohalm voor handhaving

12-05-2019 Sport Redactie

Nermin Smajic in actie; foto: Scyedam


TAFELTENNIS - Scyedam greep gisteren de laatste strohalm voor behoud van het eredivisieschap. Van Hercules werd gewonnen.

De Schiedamse heren speelden de laatste wedstrijd van de play-downs voor handhaving in de eredivisie. De tegenstander uit het Gelderse Terborg was in de reguliere competitie als zevende en een na laatste geëindigd, met Scyedam als nummer acht. Hercules verloor de play-downswedstrijd tegen Avanti (nummer zes), Scyedam van Salamanders (nummer vijf). In de competitie won Hercules twee keer van Scyedam.

Maar gisteren waren de rollen omgekeerd, het werd 3-2. Hierdoor degradeert Terborg en mag Scyedam opnieuw een allesbeslissende wedstrijd spelen tegen Tempo Team, het voormalige topteam uit Amsterdam, dat uit de eerste divisie is komen bovendrijven als uitdager voor het eredivisieschap. De winnaar van dat duel, aanstaande zaterdag op neutraal terrein in Roelofarendsveen, mag volgend seizoen op het hoogste niveau spelen, de verliezer doet een stapje terug.

In de eerste partij van de wedstrijd tegen Terborg startte Thomas Baart voortvarend met een 6-1 voorsprong in de eerste game tegen verdediger Herm Aalders. Met tien punten op rij ging de game echter alsnog naar Aalders. In de tweede en derde game liep Aalders al snel weg, waarmee hij Hercules op voorsprong bracht. De eerste game tussen Nermin Smajic en Jurgen Pastoors ging volstrekt gelijk op, de game ging nipt naar Pastoors. In de tweede game leek Pastoors met een 10-8 tussenstand de voorsprong uit te bouwen. Smajic kwam echter terug, werkte daarna nog twee gamepoints weg en wist de game nog binnen te slepen. De derde game ging ook naar Smajic en met tussenstanden van 8-2 en 10-5 in de vierde leek de partij beslist. Ditmaal was het echter Pastoors die terug knokte, met drie gamepoints had hij zicht op een vijfde game. Zover liet Smajic het niet komen en hij bracht de partijen bij de pauze op gelijke hoogte.

Na de onderbreking toonde Emanuel Martins Ferreira teveel ontzag voor Martin Brinkhoff en meer dan eenmaal gamewinst bereikte hij dan ook niet. Thomas Baart wist de eerste game tegen Jurgen Pastoors nipt binnen te slepen. De tweede game was ook voor Baart, waarna Pastoors met ruime winst in de derde game iets terugdeed. In de vierde game maakte Baart op een 7-9 achterstand met vier punten een eind aan de illusies van Pastoors. Nermin Smajic startte in de beslissende partij overtuigend tegen Herm Aalders met tweemaal gamewinst. In de derde game leek op 9-6 de winst binnen handbereik. Maar Aalders kwam goed terug en haalde deze game nog binnen. In de vierde game kwam Smajic wederom op een 9-6 voorsprong, maar ditmaal liet hij deze niet meer ontglippen, waarmee de 3-2 eindstand op het scorebord kwam.Gerelateerd