Scyedam tegen Scylla om degradatie/promotie

01-04-2018 Sport Redactie

Emanuel Martins Ferreira; foto: Jolanda Vuijk

TAFELTENNIS - De heren van Scyedam verloren gisteren ook de laatste wedstrijd in de reguliere competitie in de eredivisie. Met een 2-4 nederlaag tegen Smash ’70 uit Hattem eindigde het team op de laatste plaats in de competitie. In de play-downs tegen degradatie is de nummer 5, Scylla, de tegenstander. Aanstaande zondag wordt de thuiswedstrijd gespeeld, een week later staat de return in Leiden op het programma.

In de eerste partij tegen Smash '70 verloor Thomas Baart de eerste game van Colin Rengers, maar kwam in de tweede game goed terug. Op 9-7 in de derde game leek Baart op voorsprong te kunnen komen, maar knokte Rengers zich terug en won de game alsnog. In de vierde game vocht Baart zich weer terug in de wedstrijd en dwong een vijfde game af. In die game liep Rengers al snel uit en trok de partij naar zich toe.

Emanuel Martins Ferreira startte met een 8-5 voorsprong goed tegen Michel de Boer, met zes punten op rij won De Boer echter alsnog de game en daarna ook de tweede. Daarna kwam Martins Ferreira weer beter in de wedstrijd en won de derde en vierde game. In de beslissende game liep De Boer al snel uit en vergrootte de voorsprong voor de bezoekers.

Nermin Smajic kwam de eerste game op 5-9 achter tegen Roel Bogie. Hij kwam echter goed terug en won de game alsnog nipt. De volgende game ging heel ruim naar Smajic, waarna Bogie in de derde game iets terug deed. In de vierde game trok Smajic de partij naar zich toe, waardoor de tussenstand bij de pauze op 1-2 kwam.

Na de onderbreking gaf Michel de Boer door een schouderblessure op, waardoor de partijen op gelijke hoogte kwamen. In de wedstrijd van Nermin Smajic tegen Colin Rengers werden de games om en om regelmatig gewonnen waardoor een vijfde game nodig was. Daarin kwam Smajic met 10-8 op winst, maar hij verspeelde de matchpoints en gaf de overwinning uit handen. In de afsluitende wedstrijd verloor Emanuel Martins Ferreira de eerste game, maar vocht hij zich door het wegwerken van drie gamepoints in zowel de tweede als de derde game naar een 2-1 voorsprong tegen Roel Bogie. De krachtinspanning bleek echter te groot te zijn geweest en in het vervolg kwam hij er eigenlijk niet meer aan te pas. Daarmee kwam de eindstand van 2-4 op het scorebord. Jeroen Bastiaansen kwam zaterdag niet in actie.Gerelateerd