Scyedam verliest bij debuut in eredivisie

17-09-2017 Sport Redactie

TAFELTENNIS - De vuurdoop van heren 1 van Scyedam in de eredivisie tafeltennis verliep met vallen en opstaan. Tegen Hercules werd het gisteren een verlies van 2-4.

De heren van Scyedam promoveerden afgelopen seizoen naar het hoogste landelijke niveau. Het team bleef onveranderd, met Emanuel Martins Ferreira, Nermin Smajic en Thomas Baart. De eerste wedstrijd van het seizoen moest tegen Hercules uit het Gelderse Terborg, eveneens promovendus. Van dat team had Scyedam vorig seizoen twee keer ruim gewonnen. Maar een overwinning zat er gisteren niet in. Bij de pauze stond het al 0-3, daarna zorgden Emanuel Martins Ferreira en Nermin Smajic voor twee punten voor de thuisclub.

In de openingswedstrijd had Emanuel Martins Ferreira weinig in te brengen tegen Jelle Bosman. Nermin Smajic speelt over het algemeen wedstrijden over de volle vijf games tegen verdediger Herm Aalders en zaterdag was daarop geen uitzondering. De eerste twee games gingen overtuigend naar Smajic, maar Aalders trok de drie volgende games naar zich toe. Thomas Baart kwam in de eerste game met 6-9 achter tegen Jurgen Pastoors, maar met vijf punten op rij wist hij alsnog de game binnen te halen. In de volgende games liep Pastoors echter steeds snel weg en bracht daarmee de stand bij de pauze op 0-3.

Na de onderbreking begon Martins Ferreira de eerste game voorzichtig tegen Herm Aalders en verloor die game ook. Daarna kreeg Martins Ferreira meer vat op de wedstrijd en kwam hij telkens snel op voorsprong. In de vierde game kwam Aalders echter vanaf 7-3 terug, maar op 10-10 maakte Martins Ferreira aan de illusie een eind en scoorde het eerste punt voor de thuisclub.

Tegen Jelle Bosman kwam Baart in de eerste game via 9-6 voor het eerst op gamepoint, maar toch ging de game nog naar Bosman. De volgende games gingen volstrekt gelijk op en via twee gewonnen games en een 7-3 tussenstand, leek Baart op de overwinning af te stevenen. Bosman vocht zich echter terug en wist de game nog te winnen. Daarmee leek de tegenstand van Baart gebroken en via 3-9 zorgde Bosman voor het vierde punt voor de bezoekers. In de laatste wedstrijd ging de eerste game met ruime cijfers naar Pastoors. Smajic rechtte echter de rug en vocht zich terug in de wedstrijd. Tot 5-5 in de vierde game ging het gelijk op, maar daarna trok Smajic de game en daarmee de wedstrijd naar zich toe.

Het damesteam van Scyedam behaalde gisteren de maximale 10-0 overwinning in de eerste wedstrijd in de eerste divisie tegen de reserves van De Treffers uit Roelofarendsveen. Het team degradeerde afgelopen seizoen uit de eredivisie. Zowel Daniële Maas als Patricia Smith wonnen hun enkelspelen vrij eenvoudig, wel moesten zij enkele malen een vierde game toestaan. Sandra Meeuwsen speelde in de laatste wedstrijd over de volle vijf games tegen Lisanne van Wassenberg. Vier games waren allemaal met erg klein verschil, in de beslissende vijfde game trok Meeuwsen met 11-5 aan het langste eind en zorgde voor de 10-0 op het scorebord. Het dubbelspel werd door Sandra Meeuwsen en Patricia Smith in winst omgezet. Anissa en Charell Schoonbrood kwamen zaterdag niet in actie.

Gerelateerd