Servië serveert Oranje af

15-09-2021 Sport Redactie

Keemink eerder in het toernooi


VOLLEYBAL - Het is de Nederlands volleybalmannen niet gelukt zich bij de laatste vier op het Europees kampioenschap te spelen. De kwartfinale tegen Servië werd gisteren verloren.

Servië is regerend kampioen en was Oranje - met Wessel Keemink als spelverdeler - duidelijk de baas. Het werd 3-0, met de setstanden 25-23, 25-20 en 27-25. Oranje kon in grote delen van de wedstrijd goed de strijd aan, maar kwam op beslissende momenten net tekort. Overigens was het voor het eerst sinds 2009 dat de volleybalmannen de laatste acht haalden. 

In het begin van de wedstrijd gaven beide teams elkaar weinig toe; het eerste team dat een gaatje weet te slaan is Nederland, op 17-14. Maar dan komt de beste speler van Servië op stoom: Uros Kovacevic maakt enkele keren goed gebruik van het Nederlandse blok en op 23-23 slaat hij een tweede bal binnen. Op het eerste setpoint haalt middenman Srecko Lisinac uit vanaf de servicelijn voor een ace, challenge van Nederlandse kant of niet: 23-25.

In de tweede set schiet Servië uit de startblokken en bouwt een voorsprong van maximaal zeven punten op. Freek de Weijer neemt de plaats van Keemink in, maar het mag niet baten. Via 14-17 wordt het 20-25 op het eerste setpoint,

De derde set laat weinig verschil tussen de teams zien. Servië heeft weliswaar een voorsprong tot aan de 20, maar Nederland is nooit ver weg. Op 18-20 komt Wouter ter Maat voor Keemink binnen de lijnen, Nimir Abdelaziz neemt het spelverdelen even over. Tuinstra scoort op zijn aangeven en het is Abdelaziz zelf die Oranje met een ace naast Servië slaat: 20-20.

Het is Ter Maat die Nederland op setpoint brengt, hij slaat op 23-23 een ace. Vervolgens belandt de bal in het net en komt Servië langszij. Twee punten later is Kovacevic wederom de plaaggeest: 25-27.Gerelateerd