Sparta keert terug in Eredivisie

• Redactie
  • 29-05-2019

Sparta viert feest; foto's: Sparta/Proshot

ROTTERDAM - Sparta promoveert. De club van Rotterdam-West - en van Schiedam - keert terug op het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal na een overwinning gisteravond op De Graafschap.

In Doetinchem klaarden de rood-witten een lastige klus. Thuis op Het Kasteel was met 1-2 van De Graafschap verloren. Weer leek Sparta het niet te gaan redden in de nacompetitie, nadat in 2010 (Excelsior, wie vergeet dat ooit?), 2014 (Dordrecht), 2016 (Roda JC) en 2018 (Emmen) was verloren, waarmee de promotie geen feit was of degradatie volgde.

Maar uit deed Sparta het uitstekend. De Graafschap had in de eerste helft de beste kansen, maar na rust kwam Sparta op stoom en vond twee keer het net. In de 74ste minuut via Ibrahim Dervisoglu en tien minuten later met dank aan Adil Auassar. De voorsprong hield Sparta tot het einde vast, waarna trainer Henk Fraser op de schouders kon. Volgend seizoen is het weer Sparta-Feyenoord en Sparta-Ajax - en helaas geen Sparta-Excelsior.