Sparta neemt het tegen Feyenoord op om Europees voetbal

16-05-2021 Sport Redactie

De spelers van Sparta stonden centraal in een actie van de winkeliers in de Nolenslaan; foto: Ben Dubbeldam


ROTTERDAM - De twee Rotterdamse clubs in de Eredivisie gaan onderling uitmaken wie er kans op Europees voetbal houdt. Woensdag om negen uur spelen ze in de Kuip de eerste wedstrijd in de play-offs.

Feyenoord had zich al geplaatst als vijfde in de eindstand van de competitie. Daar deed de overwinning vandaag met 3-0 op RKC niets aan toe of af. Sparta stond al achtste, goed voor een koppeling aan Feyenoord in de play-offs en wist via een 1-2 winst op Heerenveen, Heracles achter zich te houden en daarmee de achtste stek vast te houden. 

De winnaar van Feyenoord-Sparta moet het opnemen tegen de winnaar van Utrecht-Groningen. Als Feyenoord wint gebeurt dat in Rotterdam, als Sparta wint in Utrecht of Groningen. De winnaar van die wedstrijd verdient een plaats in het toernooi van de Europa Conference League komend seizoen.

Voor Feyenoord breken sowieso spannende weken en maanden aan, nu het proces rond de bouw van een nieuwe Kuip in zijn beslissende fase is gekomen. Het Algemeen Dagblad bracht gisteren een uitgebreide reconstructie van de afgelopen acht jaar waarin gewerkt wordt aan nieuwbouw van het Feyenoordstadion, onder de kop Sprong voorwaarts of sprong in het diepe? - de grote gok met Feyenoord City. Zeer de moeite van het lezen waard.Gerelateerd