Sportinstituut Schiedam met drie teams in de prijzen

• Redactie
  • 27-05-2019

De kampioenen 'onder twaalf'; foto: SI

JUDO - Alle drie de judoteams van Sportinstituut Schiedam behaalden tijdens de Zuid-Hollandse jeugdteamcompetitie in Dordrecht een podiumplaats. Dat betekende voor ieder team plaatsing voor de Nationale jeugdteamcompetitie. Het meisjesteam onder twaalf jaar werd kampioen van Zuid-Holland.

De teams van Sportinstituut Schiedam kwamen alle drie uit in de Hoofdklasse. Om zich te plaatsen voor het NK moesten zij zich scharen onder de twee beste teams uit de Hoofdklasse.

Het meisjesteam -12 jaar, bestaande uit Iben Olsen, Naomi Lussenburg, Jana Bergman en Marie Lynn Luesken, won de Zuid-Hollandse titel. Dit was extra knap omdat ze zonder lichtgewicht (één judoka minder) de strijd aangingen. In deze poule moest twee keer gestreden worden tegen elk team. Het team won alle zes de wedstrijden: Haaglanden 2 (4-0), Haaglanden 1 (3-2), Mahorokan/Slingerland (4-1), Haaglanden 2 (3-1), Haaglanden 1 (3-2) en Mahorokan/Slingerland (4-1).

Het jongensteam -12 jaar won zilver. Ze begonnen met een nederlaag tegen de latere kampioen, Haaglanden 1 (2-3). Vervolgens werd gewonnen van Haaglanden 3 (3-2), De Korte SI (4-1), Haaglanden 2 (4-1) en Mahorokan/Slingerland (3-2). Het team bestond uit Celil Uyar, Kyan Baas/Julian Kuipers, Noah Lussenburg, Brandon Jansen en Mosa Elkafaas.

Ook zilver was er voor het jongensteam -15 jaar. De eerste wedstrijd werd verloren van de latere kampioen Haaglanden met 2-3. Vervolgens werden Mahorokan/Slingerland (3-2), Team Gouwe Sport/Goederaad (4-1) en De Korte SI (3-2) verslagen. Het team bestond uit: Mees van Deventer, Dylan Jansen, Justin Droppert, Owen Bruinsel en Aron Lussenburg.

De Nationale jeugdteamkampioenschappen worden op 15 juni in Nijmegen gehouden.