Sterke eerste helft Nexus genoeg voor winst

• 22-09-2019

Routinier Dionne van Dijk is haar tegenstandster te snel af; foto: Nexus

KORFBAL - Nexus pakte gisteren de draad van winnen weer op tegen Ventura Sport.

Vorig week verloren de Schiedamse korfballers van ADO. Maar thuis tegen de gasten uit Strijen liep het gisteren van een leien dakje.

Nexus begon sterk aan de westrijd. Binnen enkele aanvallen lagen er al vijf doelpunten in de korf. Daarmee was het eerste gat geslagen. Het aanvalsspel verliep soepel en verdedigend werd Ventura het vuur na aan de schenen gelegd. Met name in de rebound was Nexus heer en meester, zodat Ventura Sport veel eenschots aanvallen produceerde.

Na het eerste kwartier nam de scoringsdrift bij Nexus enigszins af en kwam ook Ventura meer in zijn spel. Nexus bleef wel de bovenliggende partij. Bij rust stond het comfortabel  12-4.

In de tweede helft begon Ventura sterk met drie snelle doelpunten en ook verdedigend werd de druk flink opgeschroefd. Nexus had het hier het eerste kwartier aanvallend vooral lastig mee, waardoor de scores lang op zich lieten wachten. Na het inbrengen van enkele wissels vond Nexus zijn spel weer terug en kon er na een lange doelpuntloze periode weer gescoord worden. Het ging hierbij gelijk op, wat resulteerde in een eindstand van 17-11.