SV&HV Schiedam kampioen

18-09-2018 Sport Redactie

De mannen van SV&HV wachten op de thuisplaat Leon Korpel op, die met zijn homerun het winnende punt maakte; foto: Judith Droog


HONKBAL – SV&HV Schiedam is kampioen.

De herenhonkballers wonnen zondag in een spannende wedstrijd, die maar liefst drie uur en een kwartier duurde, van het sterke Domstad Dodgers. Door deze winst is SV&HV Schiedam met nog twee competitiewedstrijden te gaan, kampioen in de eerste klasse B.

De Schiedamse honkballers kregen het niet cadeau. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Utrechtenaren op een 0-4 voorsprong. Na een 5-4 en 9-8 voorsprong voor de Schiedammers, kwam Domstad Dodgers in de zesde inning weer langszij en liep uit naar 9-13. De wilskracht van SV&HV Schiedam gaf echter de doorslag. Het team vocht zich terug naar 13-13.

Maar ook de Utrechtse Dodgers wisten niet van wijken en scoorden een punt. Zodoende begon het team van coach Gershwin Hernandez zijn laatste slagbeurt met een 13-14 achterstand.

Maar het kwam goed: de wedstrijd, die door veel belangstellenden werd bezocht, eindigde als in een mooi honkbalboek. Met een homerun sloeg Leon Korpel, met Rodrinov Faries op het honk, de overwinning binnen: 15-14.

“Fantastisch! Een geweldige prestatie van onze jongens en coach Gershwin Hernandez. We mogen spreken van een nieuwe mijlpaal in de honkbalgeschiedenis van onze club. Zeker als je bedenkt dat het 44 jaar geleden is dat we op dit niveau kampioen werden”, aldus voorzitter Monique Zagwijn.

De kampioen van de eerste klasse B speelt op 13 oktober een wedstrijd om het Kampioenschap Wedstrijdsport tegen de nummer 1 van de eerste klasse A. Dat zal waarschijnlijk het Bussumse HCAW zijn of WSB uit Apeldoorn. Op welk (neutraal) terrein deze wedstrijd gespeeld gaat worden, is nog niet bekend.

PS. Met dank aan Ronald BolGerelateerd