SV&HV Schiedam maakt het nog spannend

03-09-2018 Sport Redactie

Foto: Judith Droog


HONKBAL - Koploper SV&HV Schiedam verloor gisteren in de competitie met 7-5 van PSV. De honkballers maken het daarmee nog spannend in de Eerste Klasse B. 

Het op de tweede plaats staande Alphians won dit weekend wel, waardoor het met nog vier wedstrijden te gaan de Schiedammers tot op vier punten is genaderd.

Omdat coach Gershwin Hernandez niet kon beschikken over een volledig fitte pitchingstaf, had hij als startende werper gekozen voor de in het tweede team spelende Rob van den Bosch. En dit pakte goed uit. De twintigjarige belofte kreeg in vier volledige innings slechts twee punten tegen. SV&HV Schiedam had op dat moment een 2-3 voorsprong door scores van Rodrinov Faries, Sander Bol en Roland van Ee.

Nadat Rob van den Bosch was vervangen door Yardi Roodbol kwam PSV op 5-3. Maar SV&HV Schiedam kwam via Sander Bol en Dario Spruit Bleeker weer op gelijke hoogte. De derde pitcher van de Schiedammers, Rick van der Post, kon niet voorkomen dat PSV opnieuw op voorsprong kwam en met 7-5 de winst binnenhaalde.

Volgende week zondag wordt het spannend; dan speelt SV&HV Schiedam een uitwedstrijd tegen de concurrent, Alphians. Bij winst kan het kampioenschap de Schiedamse honkballers bijna niet meer ontgaan. Bij verlies zal het nog heel spannend gaan worden, want dan is de marge tussen SV&HV Schiedam en Alphians nog maar twee punten. PSV staat derde op acht punten.Gerelateerd