SVV en Kethel Spaland halen uit

09-12-2018 Sport Redactie


VOETBAL - De Schiedamse clubs scoorder er gisteren lustig op los, maar de zondagvoetballers deden het vandaag nog beter.

De vijf eerste zaterdagteams die gisteren actief waren scoorden negentien keer. Vandaag kwamen er zestien goals op de borden - gescoord door niet meer dan twee clubs, zo blijkt uit de inventarisatie van Schie.

De meeste kwamen van SVV. In de Tweede Klasse D haalden de groen-roden flink uit in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Delft. Na de 1-0 van Ilya Tiren scoorden de gasten uit een vrije trap de gelijkmaker. Vlak voor rust zette Lesley van Waas SVV opnieuw op voorsprong door een strafschop te benutten. In de tweede helft walste SVV over de gasten uit Delft heen. Jorden Scherpenzeel scoorde in een kwartier tijd een zuivere hattrick. Uiteindelijk won SVV het duel met 9-1. Door de zeer ruime zege staat de Schiedammers nu op 19 punten. Excelsior´20 kwam niet in actie. De thuiswedstrijd tegen TOGB werd afgelast.

In de Derde Klasse Q4 wist Kethel Spaland zeven keer het net te vinden. Tegenstander en thuisclub Besiktas kwam niet verder dan één goal: 1-7. Kethel Spaland komt door de ruime zege op 14 punten uit negen wedstrijden en is daarmee een stevige middenmoter.

Gerelateerd