SVV in maart naar nieuwe behuizing

06-01-2019 Sport Redactie

Er is afgelopen jaar hard gewerkt op Harga

SCHIEDAM - SVV verwacht zijn nieuwe onderkomen op Harga half maart in gebruik te nemen. "In  april-mei zal de gezamenlijke opening gaan plaatsvinden", zo stelde voorzitter Edwin Suttorp gisteren tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de club. Die gaat het nieuwe verenigingsgebouw en de velden delen met HBSS.

"Een leuk feestje om te vieren, maar SVV wil ook zelf nog een eigen tintje hieraan geven", aldus de voorzitter die twee maanden geleden aantrad. Hij denkt de nieuwe huurovereenkomst met de gemeente binnenkort te tekenen.

Hij noemde 2018 'een roerig jaar' voor SVV. "De sloop van het oude stadion was een bijzonder afscheid van een stuk geschiedenis, maar ook een symbolische stap naar een nieuwe toekomst." De bouwwerkzaamheden aan het nieuwe sportpark zijn niet alleen maar constructief, aldus Suttorp. "Het heeft ook veel schade aangericht aan onze vereniging."

SVV maakt volgens de voorzitter een belangrijke overbruggingsperiode door. "Het terrein wordt vaak en begrijpelijk vergeleken met een oorlogsgebied. Dat laat veel aan aantrekkelijkheid te wensen over. Dit heeft zonder twijfel leden gekost, maar zeker ook sterk gedaalde kantine-inkomsten. Bovendien is het voor sponsoren een onaantrekkelijk situatie. Ten opzichte van de buren Hermes DVS en HBSS, heeft SVV wat dat betreft veel zwaarder te lijden gehad onder de bouwactiviteiten", aldus Suttorp.

In de organisatie en op bestuursniveau is het volgens hem ook een roerig jaar geweest. "Het vertrek van de trainers van de zaterdag 1-selectie en de voorzitter hebben hierbij de meeste aandacht gehad."

De problemen rond de bouwactiviteiten en het bestuur hebben gezorgd voor vertraging in de gesprekken met de gemeente over de huurovereenkomst voor het nieuwe complex, zo stelde Suttorp. "Dit zal nu snel worden afgerond."

Behalve oponthoud, tegenslag en roerige situaties was het jaar 2018 volgens Suttorp ook mooi, met name door de 'mooie kampioenschappen' bij de jeugd met JO13-2, JO11-1 en JO9, maar natuurlijk ook 'onze Zondag 1', die na twee ongeslagen kampioenschappen opnieuw is genomineerd voor sportploeg van het jaar.

Het bestuur is ondertussen op sterkte, aldus Suttorp. Behalve zij eigen nieuwe rol vormen Marinus Haag (penningmeester en vice-voorzitter), Susi Kanhai (secretaris), John Dekker (lid Facilitaire zaken), Ewout van Wijngaarden (lid Voetbalzaken) en Priscilla Smit (lid Jeugdzaken) het bestuur. Rob van der Gaag, aangetrokken voor pr & communicatie, gaat ook de rol van bestuurslid Verenigingszaken vervullen. "Voor een aantal mensen geldt dat de benoeming nog in de komende ALV zal moeten worden bekrachtigd." Het bestuur maakt de komende tijd werk van het versterken van de organisatie en het ontwikkelen van het nieuwe visie- en beleidsplan voor de komende jaren.

De zaterdagselectie werd geconfronteerd met puntenmindering, schorsing van de aanvoerder na schermutselingen na de wedstrijd tegen PPSC en vertrokken trainers die een ongerechtigde speler hadden opgesteld. “Zoals al eerder benoemd, moet dit vertrek niet worden gezien als een probleem maar vooral als het begin van een oplossing”, aldus Suttorp. “Dat wil niet zeggen dat we voor de zaterdag ook direct een oplossing beschikbaar hadden. De afgelopen maanden is hier wel hard aan gewerkt. Ondertussen hebben Tony Lentin en Maurice van Ettinger de rol als trainersduo prima opgevuld en daar zijn wij dankbaar voor.” Inmiddels is er met de van BVV Barendrecht afkomstige Alfred Tetteh overeengekomen dat hij het seizoen samen met Lentin en Van Ettinger gaat afmaken. “In de tweede seizoenshelft gaan we ook samen met hen kijken naar de oplossing voor volgend seizoen.”

Als onderdeel van het herstel van de integriteit bij SVV ziet Suttorp als eerste 'normen en waarden'. Die worden 'opgepoetst' met de directe invoering van een nieuw incidentenprotocol en sanctiebeleid. “SVV wil als onderdeel van haar identiteit de gastvrijheid centraal stellen en dat begint ook met duidelijkheid over de kaders.”

Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat SVV landskampioen werd. In juni 1949 won de Schiedamse club in De Kuip van Heerenveen en werd kampioen. “Dit hoogtepunt in ons bestaan geldt nog altijd als de met 69.000 toeschouwers drukst bezochte voetbalwedstrijd in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal”, wist Suttorp te debiteren. De wedstrijd tegen Heerenveen wordt over gedaan, op het eigen nieuwe complex, tussen het eigen zondagteam – coach Toon Wolters gaat ook na dit seizoen door – en de amateurselectie van Heerenveen onder leiding van Gerald Sibon. “Een definitieve datum hiervoor moet nog met verschillende partijen worden overeengekomen, maar we mikken hierbij op zondag 2 juni.”Gerelateerd