Categorieën

Service

Tafeltennissters moeten dubbel aan de bak

Tafeltennissters moeten dubbel aan de bak
Sport

Tafeltennissters moeten dubbel aan de bak

  • Redactie
  • 18-04-2017
  • Sport
Tafeltennissters moeten dubbel aan de bak
TAFELTENNIS - Britt Eerland en de andere Nederlandse tafeltennissters moeten vanavond echt aan de bak tegen Turkije. Vandaag is bekendgemaakt dat behalve de thuiswedstrijd vanavond ook de uitwedstrijd wordt gespeeld, in Schiedam.

De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) maakt zojuist bekend dat 'op verzoek van de Turkse tafeltennisbond TTTF'. vanavond in Schiedam een dubbele interland wordt gespeeld. "Aanleiding hiervoor is onder andere de blessure van topspeelster Hu Melek."
 
Eerder werd de uit-interland tegen Turkije al werd verplaatst van 11 naar 25 april, vanwege het Turkse referendum. Nu is besloten om de uit-interland vanavond al te spelen, direct na de thuis-interland.

Directe aanleiding is volgens de bond de blessure van Hu Melek, de regerend Europees Kampioen. Zij versloeg bij het EK in de halve finale de Nederlandse nummer 1 Li Jie. Zonder Melek, die over een week nog niet hersteld zal zijn van haar blessure, heeft de Turkse ploeg vermoedelijk weinig kans tegen Nederland.

De Nederlandse ploeg hoeft daarmee de trip naar Turkije niet meer te maken, terwijl de Turkse bond zich het organiseren van een wedstrijd waar mogelijk geen goed resultaat te behalen is, bespaart.

Nederland speelt vanavond met Li Jie (op de wereldranglijst nummer 18), Britt Eerland (65) en Kim Vermaas (223). Turkije speelt met Simay Kulakceken (266), Betul Nur Kahraman (403) en Ozge Yilmaz (408).
 
 




Eerland moet aan de bak




Britt Eerland moet vanavond in haar thuisstad Schiedam aan de bak tegen de tafeltennissters uit Turkije. Het Nederlands damesteam speelt in Nieuwland zowel de thuiswedstrijd als – direct daarna – de uitwedstrijd, zo werd vandaag bekend.

Vrijdag een week geleden sprak Eerland met Noa de Man van Stadsomroep Schiedam – en gesprek dat we graag nog eens brengen, als opwarmertje voor vanavond. Er schijnen nog toegangskaarten te koop te zijn.