Categorieën

Service

Thienpondt vertegenwoordigt Nederland in bowling World Cup

Thienpondt vertegenwoordigt Nederland in bowling World Cup
Sport

Thienpondt vertegenwoordigt Nederland in bowling World Cup

  • Redactie
  • 06-10-2016
  • Sport
Thienpondt vertegenwoordigt Nederland in bowling World Cup

Breeschoten en Thienpondt na hun kwalificatie voor 'Shanghai'; foto: Nederlandse Bowling Federatie

SCHIEDAM - Nico Thienpondt vertrekt volgende week donderdag naar Shanghai om daar Nederland te vertegenwoordigen in de Bowling World Cup. Samen met Lisanne Breeschoten uit Oosterhout vormt de Schiedammer de Nederlandse delegatie tijdens 'een van de meest mondiale sportevenementen'.

In Shanghai worden bowlers uit 84 landen verwacht. De jaarlijkse QubicaAMF World Cup is een van de meest prestigieuze evenementen in de bowlingsport. Vanwege de prachtige historie, dit jaar wordt de 52e editie georganiseerd, maar ook vanwege dus het mondiale karakter. Nederland was alle edities vertegenwoordigd.

Voor zowel Thienpondt als Breeschoten is het de tweede keer dat zij aan deze World Cup meedoen. In 2001 was Thienpondt van de partij toen de World Cup in Thailand werd georganiseerd. Daar eindigde hij op een 33e plek. Dit jaar ambieert hij een hogere positie, te weten een positie bij de Top 24. De voormalig wereldkampioen (1995) laat zich al twee jaar zien in het 50+-circuit, maar liet tijdens het Nederlandse kwalificatietoernooi begin september zien ook nog steeds mee te kunnen met de jongere garde. Volgende week mag hij zich meten met 83 andere heren.

Breeschoten werd in 2008 ging als negentienjarige studente in Mexico heel knap zevende in een World Cup. Een prestatie die de Nederlands kampioene dit jaar moeilijk zal kunnen evenaren.  Het tweetal wordt tijdens het evenement gecoacht door Peter van Zijp. Het toernooi wordt zaterdag 15 oktober officieel geopend, waarna de eerste wedstrijden op maandag 17 oktober starten. Op zaterdag 22 oktober is de afsluiting met de zogenaamde Arena-finales, waarbij de top vier op een andere locatie, omringt door tribunes, gaat strijden om de titels voor beste heer en beste dame.