Titel bijna binnen voor SV&HV Schiedam

10-09-2018 Sport Redactie

Coach Gershwin Hernandez (links) in gesprek met zijn spelers; foto: Judith Droog

HONKBAL – De honkballers van SV&HV Schiedam deden gistermiddag goede zaken. Tegen Alphians, de directe concurrent om de titel, werd met 4-7 gewonnen. Daardoor staan de Schiedammers nu zes punten voor en is één puntje in de resterende drie wedstrijden voldoende voor het kampioenschap in de Eerste Klasse B.

Even leek het erop, dat het voor de koploper een zware middag zou worden. SV&HV Schiedam nam weliswaar een 0-1 voorsprong, maar de Alphenaren scoorden in de gelijkmakende slagbeurt vier keer. De Schiedamse formatie van coach Gershwin Hernandez vocht echter terug, en via een 4-5 voorsprong in de vierde inning liep het team uiteindelijk uit naar 4-7.

Dat honkbal weer leeft in Schiedam bleek wel uit het volop aanwezige Schiedamse publiek in Alphen. En de steun van dit publiek kunnen de Schiedammers zeker ook aanstaande zondag gebruiken. Dan speelt SV&HV Schiedam thuis tegen het Utrechtse Domstad Dodgers. Dit team is grotendeels gevuld met oud-hoofdklassespelers.

Bij winst (of een gelijk spel) is de titel binnen. Deze kampioenswedstrijd wordt in verband met de herindeling van de velden van sportpark Bijdorp gespeeld op het complex van Vlaardingen Holy. De wedstrijd begint om twee uur.Gerelateerd