Twee geslaagden voor eerste dan

16-06-2019 Sport Redactie

De geslaagden met hun examenpartners; foto: SI


JUDO - Hannah Baghuis en Danny Gommel mogen zich sinds gisteren judoka's met een zwarte band noemen. Zij behaalden deze titel bij de danexamens in Spijkenisse waaraan hun club Sportinstituut Schiedam meedeed.

Een zwarte band haal je als je slaagt voor de eerste dan in de judosport. Baghuis deed haar examen met partner Ronald Quartel. Ze demonstreerde het Go-no-sen-no-kata en de onderdelen Nage-waza (staande technieken) en Ne-waza (grondtechnieken).

Gommel had honderd wedstrijdpunten behaald en hoefde hierdoor geen kata te doen. Hij demonstreerde met partner Amir de Jesus Amado de onderdelen Nage-waza en Ne-waza.

Voor Sportinstituut Schiedam stond gisteren ook de Nationale Jeugd Teamcompetitie op het programma. Met maar liefst drie teams had de club zich hiervoor geplaatst, wat op zich al een prestatie is. Zowel het jongensteam -12 jaar als het meisjesteam -12 jaar waren in de Jan Massinkhal in Nijmegen dichtbij een medaille. Beide teams verloren helaas de strijd om het brons. Het jongensteam -15 jaar wist één wedstrijd te winnen.Gerelateerd