Twee keer prijs voor Nexus

• Redactie
  • 15-04-2018
KORFBAL - Nexus trad gisteren voor de vierde keer dit seizoen aan tegen de Delftse studenten van Paal Centraal.

Vrijdagavond moesten de Schiedamse korfballers echter eerst nog de resterende 8 minuten en 53 seconden uitspelen van het duel tegen Conventus. Dit deed Nexus met verve. De 15-24 voorsprong werd uitgebouwd tot een 16-29 overwinning.

Tegen Paal Centraal keek Nexus na tien minuten tegen een 4-2 achterstand aan. Dankzij twee mooie doorloopacties van zowel Noah Poppelier als Juliëtte van Schie kwam Nexus op een 4-5 voorsprong. Na 7-9 kon Nexus de voorsprong verder uitbreiden tot de 7-13 ruststand.

In de tweede helft vond Paal Centraal opnieuw als eerste de korf maar daarna vergrootte Nexus de voorsprong naar 8-16. Paal Centraal greep in met wissels en dat leek effect te hebben. Met nog tien minuten op de klok kwam de Delftse ploeg zelfs terug tot 15-16. Nexus werd op tijd wakker en door treffers van de Schiedamse dames kwam Nexus op een 15-20 voorsprong. Met een strafworp bracht Paal Centraal de eindstand op 16-20.