Tweede helft nekt Nexus

• 06-09-2020

De nieuwe trainer Mario Bernard; foto Nexus

KORFBAL - Een goede graadmeter voor waar Nexus staat was de ontmoeting met ADO. De eerste wedstrijd van het seizoen ging verloren, tegen de ploeg die in de afgebroken competitie bovenaan stond.

Nexus had zich 3,5 week voorbereid, onder de nieuwe Belgische hoofdtrainer Mario Bernard en begon goed aan de wedstrijd. De eerste voorsprong was voor de Schiedammers. De manier speelwijze waarop Bernard zijn ploeg graag ziet spelen kwam uit de verf en ADO had ook zichtbaar moeite met de verdedigende druk die Nexus gaf. De Schiedammers behielden zo hun voorsprong in de eerste helft, maar ADO bleef wel mee scoren en liet Nexus niet weglopen. Zo kwam de ruststand op 6-8 in het voordeel van de Nexus.

In de tweede helft kwam er zand in de Schiedamse aanvalsmotor. De scherpte in de afronding was verdwenen en het vertrouwen zakte daardoor ook langzaam weg. Verdedigend hield de ploeg ADO wel nog steeds goed onder druk, maar doordat er uiteindelijk in de hele tweede helft slechts één schamel doelpunt werd gescoord door de Schiedammers, was het voor ADO niet moeilijk om de score gelijk te trekken en uiteindelijk een voorsprong te pakken. Zo eindigde deze wedstrijd in een teleurstellende 13-9 nederlaag.

Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd van Nexus, tegen NIO uit Rotterdam-Schiebroek.