Van Emden gaat de bergen op

14-07-2015 Sport Redactie

SCHIEDAM/PYRENEEËN - Jos van Emden heeft in de eerste negen dagen van de Tour de France goed stand gehouden. Hij staat op de 59ste positie.

Zaterdag 4 juli startte de Tour in Utrecht met een tijdrit. Geboren Schiedammer Jos van Emden kwam op vaderlandse bodem erg goed uit de tourstartblokken met een vijfde plaats op de tijdrit. Afgelopen zondag stond de ploegentijdrit op het programma. Met zijn Lotto-Jumbo-ploeg behaalde hij een negende positie in deze ploegenrit, een iets minder resultaat dan gehoopt en voorspeld door de ploegleiding. Na een rustdag gisteren, gaat de Schiedammer vandaag de bergen in. De etappe van vandaag eindigt in de Pyreneeën. Van Emden staat na negen etappes, met 1343 kilometer in de benen, op een 59ste plek op precies 23 minuten van de leider van het algemeen klassement, Chris Froome.

(update: vandaag is Jos van Emden ruim op tijd binnengekomen in de bergetappe naar Col de la Pierre Saint-Martin in de Pyreneeën. Hij finishte op de 135e plaats van de in totaal overgebleven 183 renners op 21.34 minuten van de winnaar Chris Froome. Hij finishte in een grote groep van in totaal negentien renners. Voor zijn ploeg Lotto-Jumbo zal het een goede dag geweest zijn, aangezien ploeggenoot Robert Geesink met een erg fraaie vierde plaats verraste. En dat is mede mogelijk gemaakt door het knechtenwerk van Van Emden. Nummer laatst kwam vandaag meer dan 29 minuten na de winnaar binnen.)Gerelateerd