Van Emden wint in West-Vlaanderen

• Redactie
  • 05-03-2017

Van Emden wint de sprint in Ichtegem

WIELRENNEN - Jos van Emden van Lotto-Jumbo heeft de eerste editie van Dwars door West-Vlaanderen gewonnen. De Schiedamse profwielrenner troefde in de 203,6 kilometer lange koers van Nieuwpoort naar Ichtegem, vluchtgenoot Silvan Dillier (BMC) af in de sprint.

In de door regen en wind geteisterde wedstrijd viel het peloton al snel in stukken uiteen. Voorin kwamen er zes renners samen, nadat een kopgroepje met daarin Jason van Dalen was teruggepakt. De 22-jarige Nederlander reed zijn eerste wedstrijd als neoprof.

Van Emden en de Zwitser Dillier gingen er in de finale vandoor, waarna Dillier de sprint aanging. Van Emden ging de Zwitser voorbij en kwam als eerste over de meet.

De koers in België is de opvolger van de Driedaagse van West-Vlaanderen. Het was de negende profzege voor Van Emden. De meeste  overwinningen behaalde de Schiedammer als tijdrijder.