Van Persie weet de weg naar Schiedam

09-10-2020 Sport Redactie/Schiedammer Online


PADEL - Van oud-voetballer Robin van Persie is bekend dat hij ook gevoel heeft voor andere sporten, zoals darten. De laatste tijd is hij ook steeds meer op padel-banen te vinden. Inmiddels ontdekte hij ook het nieuwste padel-centrum van ons land: in Schiedam-Noord.

Op de foto zie je hem tweede van links met geheel links padel-trainer en mede-eigenaar van RacketSportSchiedam Hans Melaard (voorheen heette dit Tenniscentrum Kethelhaghe), geheel rechts de nummer één van Nederland in padel Uriël Maarsen, die door RacketSportSchiedam als padel-trainer is aangetrokken. Tweede van rechts zie je Vinchenzo Giacaro Tahapary, die in 2017 derde werd in The voice of Holland.

Padel kun je omschrijven als een tussenvorm van tennis en squash. Deze groeiende racketsport valt onder de KNLTB, de nationale tennisbond. Van de twee tennishallen met elk drie tennisbanen die Kethelhaghe bood, is er door de nieuwe eigenaren van het sportcentrum Hans Melaard en Jeroen de Krom, één opgeofferd. Daarin zijn in plaats van drie tennisbanen nu zes padelbanen gebouwd, waarvan vier gewone banen, één wedstrijdbaan voor het allerhoogste niveau en één baan die door toepassing van verschillende kleurvakken extra geschikt is voor padel-les. Ook is het de bedoeling dat er op termijn buiten verscheidene padelbanen komen. 

Gisteravond bij ons bezoek aan het sportcentrum waren alle banen bezet, dat wil zeggen dat er in de tennishal twaalf tennissers aan het spelen waren en in de padelhal 24 padelspelers. Dat geeft een mooi dynamisch beeld van sporters te zien, wat in schril contrast is met de situatie in de kantine. De stoelen staan omgekeerd op de tafels, er zijn roodwitte afscheidingslinten en op de vloer staan looproutes. Het personeel aan de bar neemt de telefoon op, maar mag weinig anders. Er mag geen drankje of bitterbal verkocht worden.

Hans Melaard: "Ik begrijp uiteraard de coronamaatregelen die er door de regering en door de veiligheidsregio genomen worden en ik zie de noodzaak ervan in. We hebben de maatregelen optimaal uitgevoerd in ons centrum. Voor ons komt het - net na de overname van het centrum - wel heel slecht uit, dat we de baromzet moeten missen en dat we - na de verbouwing hierbinnen die het gebouw veel sfeervoller heeft gemaakt - niet de gezelligheid kunnen bieden die ook heel belangrijk is voor de sporters. Het is voor ons echter moeilijk te begrijpen dat we wél een volledige horecavergunning hebben, maar toch gelijkgesteld worden met een sportkantine en dus niets maar dan ook niets mogen serveren aan drank of eten." Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date