Categorieën

Service

Van Stigt Thans weerstaat topteam

Van Stigt Thans weerstaat topteam
Sport

Van Stigt Thans weerstaat topteam

  • Redactie
  • 17-10-2015
  • Sport
Van Stigt Thans weerstaat topteam

Rob Clerc in actie voor Van Stigt Thans

DAMMEN - Van Stigt Thans staat er goed voor in de damcompetitie. Na drie wedstrijd tegen drie titelkandidaten, vinden de Schiedammers zich terug op een zesde plaats op de ranglijst, van de twaalt teams.

"Wonderbaarlijke krachten schuilen dit jaar in het team", zegt Frits Luteijn namens de club. "Drie punten is veel meer dan van te voren verwacht." Drie keer werd het gelijk, ook vandaag in Drente tegen Hijken.
 
"Na een reis van twee en half uur moesten we  aantreden tegen een reeks grootmeesters, zoals oud-wereldkampioen Harm Wiersma, Alexej Domchev, Hans Jansen en (wellicht toekomstig wereldkampioen) Roel Boomstra." Hijken is een gedoodverfde titelkandidaat. 
 
Toch ging kwam dat potentiële kwaliteitsverschil vandaag niet tot uiting. Roel Boomstra won van tegenstander Jeroen Kos, overrompelend. Maar op de andere borden ging dat anders. Frits Luteijn had aan bord 9 de dag van zijn leven. De eerste vijf en twintig zetten waren op het bord geweest tijdens de training van Gantwarg. De volgende vijf en twintig waren van hemzelf. Het resultaat was een verpletterende overwinning op de sterker geachte tegenstander Jacob Okken. Er had zelfs meer in gezeten als Peter van der Stap, die te maken had met een weinig geïnspireerde internationaal grootmeester Hans Jansen, na zes uur spelen een gewonnen macro eindspel op het bord gewonnen had. Maar hij liet deze grote buit glippen.

Zo werd het 10 - 10.