Veld Hermes DVS nog niet klaar voor cricketcompetitiestart

01-05-2018 Sport Redactie

SCHIEDAM - Het nieuwe cricketveld van Hermes DVS is nog niet klaar voor de eerste wedstrijd aanstaande zaterdag. 

Dit meldt Hermes DVS op zijn website. "Ondanks eerdere toezeggingen dat het veld op 1 april speelklaar zou zijn, heeft de gemeente vandaag samen met de aannemer bepaald dat het nieuwe cricketveld nog niet bespeeld kan worden", zo liet de club gisteren zijn leden weten. De beide partijen wijten het nog niet speelklaar-zijn  van het veld aan de overvloedige regenval van de afgelopen periode.

Hermes DVS gaat nu samen met cricketbond KNCB en tegenstander CCR Punjab bekijken wanneer de wedstrijd kan worden ingehaald. Ook de openingsbarbecue en de borrel van de Vrienden van Hermes DVS, die beiden voor 5 mei stonden gepland, worden verplaatst. Donderdag is er opnieuw overleg met de gemeente over de voortgang van de opleveringen van het veld. "Dan zal hopelijk ook duidelijk zijn of het veld wel gereed is voor de volgende wedstrijd op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei)."

Cricket- en voetbalclub Hermes DVS verhuist als gevolg van het proces Schiedam in Beweging op Harga naar een nieuw onderkomen. De verhuizing gebeurt in gedeelten en neemt nog zeker een half jaar in beslag.

Gerelateerd