Verdienstelijke eredivisiecomeback Sparta

04-08-2019 Sport Redactie


VOETBAL - Sparta maakt vandaag een uitstekend eredivisiedebuut. ¨Naar vermogen gespeeld", concludeert commentator John de Wolf over het gelijke spel dat de club van Spangen uit de Kuip op zuid sleept. Een groot deel van de Sparta-selectie had nog nooit in de Kuip gespeeld.

Sparta speelde fris van de lever, kwam twee keer voor eer Feyenoord in de vijfde minuut van de verlenging gelijkmaakte. Al met al verdiende Feyenoord het gelijkspel zeker, gezien het veldoverwicht en een overdaad aan kans, met onder meer twee ballen op de paal. Spartakeeper Tim Coremans kon uitgroeien tot uitblinker aan Spartazijde.

Sparta kende een flinke Schiedamse inbreng. Deroy Duarte en zijn broer Laros kwamen in de tweede helft - na een ruststand van 0-0 - in het veld. Op de shirts van de spelers van de Kasteelclub prijkten de namen van de Schiedamse bedrijven Nicoverken en D&S. Ook op de tribunes veel Schiedammers.

Sparta speelde meer dan honderd jaar op het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal. In 2002 degradeerde Sparta voor het eerst, en in 2018 opnieuw.Gerelateerd