Verkiezing Schiedams Sporter van het jaar gaat over - want Dulfer

19-12-2019 Sport Redactie

Kelly Dulfer in gala tijdens de landelijke verkiezing gisteren


SCHIEDAM - De verkiezing van de Nederlandse sporters van het jaar krijgt ook gevolgen voor de verkiezing in Schiedam; het stemmen door de Schiedammers gaat ten dele over.

Kelly Dulfer won met haar collega-handbalsters de titel voor beste team van 2019. Dat kon nadat het team door de organiserende NOC-NSF was toegevoegd aan de verkiezing, na het behalen van de wereldtitel afgelopen zondag. In Schiedam voltrekt zich nu iets vergelijkbaars: de vakjury besloot om Dulfer toch mee te laten dingen in de verkiezing Schiedams Sporter van het jaar 2019. Daarin dingt de handbalster nu naar de eer met Britt Eerland, Wessel Keemink en Ahmad Mendes Moreira.

Een verrassing is Dulfer natuurlijk allerminst. Zij verdedigt nota bene de titel, als Schiedams Sporters van het jaar 2018.

De Schiedammers hadden de afgelopen weken hun voorkeur als naar voren gebracht, via een stemming op internet. Die verkiezing gaat nu over: van 8 tot en met 15 januari kan iedere Schiedammer haar of zijn stem in deze categorie opnieuw uitbrengen. De andere categorieën blijven ongewijzigd, daar is overstemmen niet nodig of mogelijk. Stemmen kan via I: www.lekkerbezigschiedam.nl.Gerelateerd