Vier keer winst voor Schiedamse clubs

• Redactie
  • 27-03-2022

VOETBAL - De zes Schiedamse clubs actief in de Derde en Vierde Klasse van het zaterdagvoetbal deden gisteren opnieuw over het algemeen goede zaken: vier keer winst, een keer gelijk, een keer verlies.

Het verlies was opnieuw voor SVV. Vorige week was er de tweede winst van het seizoen, maar tegen het Rotterdamse AGE-GGK werd het 0-1. SVV staat nu twaalfde en een na laatse in de Vierde Klasse G.

In dezelfde competitie zijn nog drie Schiedamse clubs actief, alle drie in de hoogste regionen. Alle drie wonnen ze ook. Het meest opmerkelijk was de winst van PPSC in Vlaardingen, op Vicotoria'04. Die club kan het als enige de Schiedammers lastig maken, maar PPSC won met 1-2. Die stand was al bij rust bereikt. Na rust wist PPSC-doelman Martijn Hertog op knappe wijze zijn doel schoon te houden.

Hermes-DVS blijft winnen, nu werden de Rotterdammers van VOB 'erop gelegd': 3-1. Bij rust zag het nog lang niet zo goed uit voor de Hargaclub, toen het 0-1 stond.

Excelsior'20 won thuis dus ook, van HWD, nummer laatst op de ranglijst.  Het werd 2-1, na 0-0 bij rust en een winnende treffer kort voor tijd. Excelsior'20 klimt zodoende naar de tweede plaats, op maar liefst dertien punten van Hermes-DVS. Victoria'04 heeft een punt minder op de derde plaatst, maar ook twee wedstrijden minder gespeeld. PPSC staat vierde, op vier punten en een wedstrijd minder dan Excelsior'20.

In de Derde Klasse C won HBSS thuis van DVO'32 uit Vlaardingen. Het werd 2-1, na een 0-1 ruststand. Kethel Spaland maakte er tegen GHVV'13 een doldwaze middag van, met een hockeystand van 4-4 als resultaat. HBSS staat nu derde, op ruime achterstand van VFC en Zuidland, die beide wonnen. Kethel Spaland neemt de negende stek in.