Vier keer winst voor Schiedamse clubs

• Redactie
  • 05-02-2023

VOETBAL - HBSS en Kethel Spaland versterkten gisteren hun kopposities in de Derde Klasse D. Op Harga won HBSS met 3-1 van OVV en achtervolger Kethel Spaland zette in Vlaardingen Delta Sport opzij.

HBSS keek niet per se met veel uit naar de wedstrijd tegen de nummer zes, want eerder dit seizoen verloor het in Oostvoorne. De 0-1 kort na het begin van de wedstrijd onderstreepte dat. Een half uur later maakte HBSS gelijk. In de tweede helft volgden kort na elkaar de 2-1 en 3-1.

Kethel Spaland kwam al snel op voorsprong en bij rust stond het 2-0. Een kwartier in de tweede helft maakte Delta Sport de aansluitingstreffer, maar kort voor tijd gooiden de blauw-roden de wedstrijd in het slot: 1-3.

Komend weekend de derby tussen de nummer 1 en 2, met HBSS wel acht punten voor.

Ook Excelsior’20 won thuis met 3-1 van Rozenburg, na een 2-0 ruststand en een aansluitingstreffer na rust. Excelsior’20 staat zevende.

In de Vierde Klasse E kon PPSC Hermes-DVS niet aan de koppositie helpen. De club van Thurlede legde het af tegen Overmaas, met 1-3. Overmaas staat nu bovenaan, op doelsaldo.

Hermes-DVS won wel. Tegen Steeds Hooger werd het 5-1. PPSC staat zeven punten achter op de vijfde plaats.

SVV speelde zijn eerste wedstrijd na de winterstop in de Vijfde Klasse C en verloor. Tegen Melissant werd het 4-0. SVV staat op de zevende plaats.