Volleyballers houden kans op WK

22-09-2018 Sport Redactie

foto: Nevobo

VOLLEYBAL - Het Nederlands volleybalteam houdt kan op plaatsing bij de beste zes landen van de wereld die onderling gaan uitmaken wie zich wereldkampioen mag gaan noemen.

Met Schiedammer Wessel Keemink in de gelederen, maar niet in de basis, won Oranje vanmiddag met 3-1 van Finland. Nederland moet morgen van gastland Italië winnen om door te gaan in het toernooi en is daarbij ook nog afhankelijk van andere uitslagen.

Bondscoach Gido Vermeulen koos zaterdag voor een basisopstelling met Daan van Haarlem (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Thijs ter Horst en Gijs Jorna (passer/lopers), Thomas Koelewijn en Jasper Diefenbach (middens) en Dirk Sparidans (libero).

Oranje begon uitstekend aan de wedstrijd en controleerde het spel volledig. Het werd 25-19 in de eerste set. De tweede set ging verloren; de Finnen gingen meer risico nemen met hun service, en daar hadden de Nederlandse passers geen antwoord op. het werd 12-18 voor Finland, Oranje vocht zich terug tot 23-24, maar Finland maakte het volgende punt.

In de derde set had Nederland zijn zaken op orde. Abdelaziz maakte een ace van 127 km/h, het werd 25-16. En zelfs 25-13 in de vierde set.Gerelateerd