VST 2 opnieuw gelijk

09-12-2018 Sport Redactie

VST 1


DAMMEN - De dammers van DES-Lunteren hebben gisteren gelijk gespeeld tegen de 'reserves' van Van Stigt Thans, zo meldt Ede Stad, het huis-aan-huisblad van de Gelderse regio.

"Hoewel ze de 'reserves' van Schiedam worden genoemd, is het team meer dan ereklasse waardig. Van Stight Thans 2 beschikt over twee zeer talentvolle jeugdspelers en drie sterke Afrikanen." Mark Sanders en Harmjan Lammers hielden namens de thuisploeg 'eenvoudig' stand tegen Ndione en Mbongo.

Het was een zeer spannende wedstrijd waarin Henk Klarenbeek een snelle overwinning boekte (op Geert Prinsen-red.) en de enige vrouw in de DES Lunteren gelederen een nederlaag incasseerde (tegen Dirk van Schaik jr.-red.), aldus de lokale journalist van dienst. De overige partijen eindigden in remise, waardoor er 10-10 op het scorebord verscheen. De vierde puntendeling voor het tweede dit seizoen.

VST 2 staat nu op de negende plek in de ereklasse, met nog drie teams onder zich. Nadeel is dat de Schiedammers van de degradatiekandidaten nog verreweg het moeilijkste programma hebben.

Het 'eerste' van Van Stigt Thans boekte een duidelijke overwinning op WSDV. In Wageningen werd het 6-14.

Rob Clerc won al vrij snel zijn partij. Hein Meijer kwam remise overeen en hetzelfde deed Ron Heusdens, die de Wageningse kopman netjes afstopte. Na de derde remise van Jeroen Kos verdubbelde Casper Remeijer, met een gelukje, de voorsprong (3-7).

Ester van Muijen verloor namens WSDV van Casper Remeijer. Jitse Slump en Anatoli Gantvarg voegden beiden een puntje toe aan het totaal. In de laatste drie partijen werd er nog wat aan het doelsaldo gewerkt. Anton van Berkel en Frits Luteijn wonnen en Raimonds Vipulis speelde remise. Eindstand 6-14. Daarmee zijn de wedstrijden tegen de ‘makkelijke’ tegenstanders achter de rug. Wat rest zijn nog vier wedstrijden tegen de andere teams in de top vijf.Gerelateerd