Wie eindigt seizoen echt ongeslagen: SVV of Twello?

07-06-2017 Sport Redactie

Wie eindigt seizoen echt ongeslagen: SVV of Twello?

SCHIEDAM - SVV werd in de Vierde Klasse B van district West 2 van het zondagvoetbal kampioen zonder te verliezen. Sterker nog: het team won alleen maar. Maar hoe bijzonder ook: de Schiedammers van Harga waren daarmee niet uniek in Nederland. In het Gelderse Twello was een ander team te vinden dat een heel seizoen lang, alleen maar won. Zondag spelen de twee tegen elkaar.

Twaalf goals tegen kreeg SVV, in 22 wedstrijden. Het maakte er 110, dus ja, voor de snelle rekenaars onder ons: vijf doelpunten per wedstrijd. Het werd ongeslagen kampioen.

Maar Twello kon er ook wat van. Sterker nog, het team uit het dorp onder de rook van Deventer, deed het eigenlijk iets beter: het bleef 24 wedstrijden ongeslagen. In de Vijfde Klasse D waarin Twello 1 speelde deden namelijk dertien teams meer, terwijl dat er in de competitie van SVV maar twaalf waren.

In die twee wedstrijden meer moest Twello ook twee goals meer tegen incasseren dan SVV, veertien dus in totaal. En het vond zelf iets minder het net dan de Schiedammers: 104 keer.

Het kan dus een doelpuntrijke wedstrijd worden, zondag, als beide teams het in Utrecht tegen elkaar opnemen. Of de teams blijken aan elkaar gewaagd. In ieder geval: een bjizonder potje is het, op de velden van Voorwaarts op de Ariënslaan. De winnaar mag zich de officieuze titel 'Ongeslagen Kampioen van Nederland' aanmeten.

Gerelateerd
Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »


Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date