Winnende reeks HBSS onderbroken

• 08-03-2020

VOETBAL - HBSS is er niet ingeslaagd een nieuwe overwinning toe te voegen in het rijtje waarmee het zijn opmars vanaf de onderste plaats op de competitieranglijst heeft ingezet. Tegen SC Botlek, ondertussen achterhaald als nummer laatst, werd het 2-2.

Botlek had de zaken beter voor elkaar dan twee weken geleden, toen het door HBSS op een 1-4 nederlaag werd getracteerd in een van de 'herhaalwedstrijden'. Toch kwam HBSS voor, maar bij rust stond het weer 1-1. Dat bleef het lang, tot Botlek een minuut voor tijd profiteerde van een fout bij HBSS. In extremis wist de ploeg van Harga toch nog te scoren, waardoor een nederlaag werd afgewend. HBSS heeft een heel druk programma als gevolg van de wedstrijden die het moet overspelen: dinsdag is het tegen Rijnmond Hoogvliet, thuis.

Kethel Spaland, in dezelfde Derde Klasse D, boekte een nog minder resultaat: thuis werd verloren van Vierpolders, dat nota bene bij HBSS op de nominatie staat om snel te worden achterhaald op de achtervolgingsrace. Het werd 1-3. Kethel Spaland blijft derde, op een straatlengte achterstand op CION en dicht achter DVO'32.

De drie Schiedamse clubs in de Vierde Klasse F konden geen van allen winnen. Voor PPSC was dat nog respectabel, omdat het tegen lijstaanvoerder Victoria'04 moest, in deze competitie de Vlaardingse club die net zo ver voor de troepen uitloopt als CION in Derde D. Het werd 4-3 voor de Vlaardingers, na een 3-0 tussenstand. De Schiedammers kregen in eerste instantie kansen, maar verzuimden deze te verzilveren. Victoria’04 trachtte de wedstrijd te controleren en zocht in de omschakeling de aanval. In het benutten van de kansen bleek Victoria’04 veel effectiever.

In de zesde minuut kwam de 1-0 op het scorebord, PPSC kreeg kansen op de gelijkmaker, maar weer scoorde Victoria'04, in de 22ste minuut. Kort hierna wist de Vlaardingse aanvoerder Miquel Asmus te profiteren van wanorde in de Schiedamse verdediging en kwam als winnaar uit een scrimmage: 3-0. Victoria’04 dacht de voorsprong eenvoudig te kunnen verdedigen tot aan de rust, maar vergiste zich in de veerkracht van PPSC. Vlak voor het rustsignaal werd de Vlaardingse defensie verrast over de rechtervleugel. Bij deze aanvalsactie werd de bal met de hand gespeeld en de toegekende strafschop werd feilloos benut: 3-1.

Na de pauze ontwikkelde zich een boeiend kijkspel. Het duel was nauwelijks een paar minuten hervat of het stond 4-1, uit een solo. Vervolgens kreeg het aandringende PPSC de overhand in de wedstrijd, op basis van een sterke wedstrijdmentaliteit. De Schiedammers vochten voor elke meter, Victoria’04 werd naar achteren gedrongen. In de 78ste minuut maakte PPSC de 4-2.; tien minuten voor tijd belandde een afstandsschot achter de Vlaardingse doelman: 4-3. Het laatste fluitsignaal kwam als bevrijdend voor Victoria'04.

SVV verloor thuis met 1-3 van Rotterdam United. Hermes-DVS ging het schip in tegen Oliveo, met dezelfde cijfers. PPSC staat nu vijfde, Hermes-DVS negende en SVV staat op de dertiende en voorlaatste plaats.