Wint Feyenoord de eerste UEFA Conference League?

10-10-2021 Sport Advertorial


SCHIEDAM - De geschiedenis liegt er niet om. Het eerste Nederlandse team dat een nieuwe UEFA-league wint is Feyenoord. Een standpunt voor alle divisies waar ze spelen. De tegenstanders moeten rekening houden met een woeste weerstand en een stormloop naar de 90ste minuut gesteund door het Legioen. 1974, 2002 en nu 2022?

Hoe zal dit succes weer tot stand komen?

Was het in het begin van het seizoen nog even wikken en wegen, na het wennen aan elkaar groeit de basiself steeds meer. Met de aanval synchroon aan het middenveld en de aanwezigheid van het Legioen lijkt Feyenoord niet meer te stoppen, negeer de competitie we hebben het over Europees voetbal. 

Onbekend is hoe ze zich voorbereiden tenzij je zo gelukkig mag zijn om de trainingen bij te wonen. Een ding is zeker, de conditie van de spelers van het volk is uitmuntend. 90+ minuten van doorzettingsvermogen.

De eerste wedstrijden van het seizoen waren moeilijk. Dat was ook wel logisch omdat een aantal basiskrachten vertrokken in de transferperiode. Met Arne Slot als kapitein is er een degelijke visie gestabiliseerd. Dat nam tijd. Gelukkig niet teveel.

Al in de derde week kwam het begin van de ommekeer helemaal na de winst op PSV. Door de 'daden in plaats van klagen mentaliteit' is ook deze beker binnen handbereik.

Mocht Feyenoord deze eerste UEFA Conference League winnen, dan is dat goed nieuws. Ook al is deze competitie de derde van Europa en zijn de tegenstanders van degelijk kaliber. 

AS Roma, Tottenham Hotspur en FC Basel zijn de enige geduchte tegenstanders. De weerstand van de andere teams moet met een degelijke uitvoering geen te grote uitdaging zijn.

Zoals afgelopen wedstrijd tegen Slavia Praag. Dit team dat al zoveel wedstrijden dominant is in de degelijke Tsjechische competitie, bood veel weerstand. Helaas voor hen wachtte hetzelfde lot als tegen PSV. Alleen was de aanpak anders. De aanval was te verrassend en gecoördineerd en in de tweede helft ging de wedstrijd op slot. Het drama was voor hen compleet in de derby van Praag, na het verlies tegen stadsgenoot Sparta Praag.

Een samenvatting van de statistieken en de wedstrijden in de UEFA Conference League is te zien door te klikken op de link die je brengt naar Live Voetbal Kijken Vandaag. Ook is er informatie over de laatste wedstrijden van Feyenoord. De volgende wedstrijd is tegen Union Berlin op 21 oktober. 

Deze volgende wedstrijd wordt uitgezonden op tv, maar ook via de stream. Ga je er bijvoorbeeld in de herfstvakantie even tussenuit en wil je niets missen, dan kijk je ook via voetbal-vandaag naar legale en veilige streams. Ook deze site heeft een subsectie voor Feyenoord en de Eredivisie. De legale en spamvrije links komen online een week voor de wedstrijd.

Nationaal success

De Eredivisie is dit seizoen verre van voorspelbaar. FC Utrecht haalt zijn derde winst op rij tegen Ajax en Sparta houdt PSV bijna op een gelijkspel. Willem II met de Vlaardinger Harald Wapenaar als keepercoach heeft de volledige focus op de competitie. Maar ook zij verloren afgelopen weekend. Vitesse was hartbrekend met hun snelle start en 2-1 winst op Feyenoord.

Voor Sparta is het al vier weken drama. De laatste wedstrijden gingen niet volgens plan. PEC Zwolle kon zelfs de eerste goal en puntje van het seizoen binnenhalen. Het wordt voor Sparta Rotterdam een spannend seizoen zo. Met de wedstrijden tegen FC Groningen en RKC Waalwijk moeten toch wel zes punten te halen zijn? 

Je kan ze trouwens ook live zien door te klikken op de link voor de sub-page van Sparta Rotterdam die verwijst naar ook een andere handige voetbal site Voetbal Op TV.

Voor Feyenoord wordt het volhouden om steeds de volle winst binnen te halen. De wedstrijd tegen Vitesse was een uitglijder. 

Het is ook wel nodig om meer druk in de eerste minuten te zetten om de winst te halen tegen top teams want Ajax is met Haller, Berghuis en de herstelde Klaassen in vorm en ook die scoren snel. De klassieker op 19 december wordt weer een wedstrijd die je niet kan missen. Thuis in de Kuip, Feyenoord tegen Ajax. Hopelijk is deze formule van snel druk zetten dan geïntegreerd tijdens de trainingen.
Na het verlies van Ajax tegen FC Utrecht is wel duidelijk dat de bol rond is en ook zij niet onoverwinnelijk zijn. Ajax was niet uit vorm of iets dergelijks, FC Utrecht had simpelweg de zwakke schakel gevonden en Ajax uitgebuit.

Terug naar Europa

Wanneer zien we Excelsior en Sparta Rotterdam in de Europese competities? De kortste weg is via de beker. Meteen ook de zwaarste waarin alle toppers uitgeschakeld moeten worden. 

Sparta Rotterdam is daarvoor goed op weg zeker na 85 minuten tegen PSV, maar in de beker moeten zulke wedstrijden worden gewonnen. Statistisch een kleine kans daarop maar wel mogelijk. Excelsior heeft een veel langere weg te gaan. Statistisch vrijwel onmogelijk.

Na het verlies tegen NAC Breda dat gepaard ging met het verlies van de periodetitel, zie ik het niet 1-2-3 gebeuren. Zelfs de totovoorspelling voor de wedstrijd tegen VVV Venlo staat niet hoger dan vijftig procent genoteerd.

Deze website totovoorspellingen, geeft een beetje de indruk van hoe het ervoor staat en wat de verwachting is voor de komende wedstrijden. Handig voor als je wilt weten wat de winst en verlies verwachting is per wedstrijd of team. Een legale site zonder spam, storende advertenties of irritante pop-ups.

Het werkt doordat de A.I. vergelijkt wat de meeste toto-achtige sites voorspellen. Over de uitkomst van een bepaalde wedstrijd in een tikkeltje complexe tabelvorm.  

Het mooiste van deze website is dat je ook de wedstrijden en statistieken kan bijhouden van de andere competities en teama. Bijvoorbeeld voor Sparta Rotterdam en Excelsior.

Conclusie, hoogstwaarschijnlijk geen Europese kwalificatie voor Sparta en Excelsior dit seizoen. Veel groter is de kans dat eind Mei kan worden gefeest op de Coolsingel met de eerste UEFA Conference League beker voor Feyenoord.

Gerelateerd