Wortmann en Middelhoek nieuw technisch duo Dames 1 HCS

18-05-2020 Sport Redactie

Dames 1, eerder dit gestaakte seizoen; foto: HCS


HOCKEY - Kees Wortmann en Frank Middelhoek worden de nieuwe trainer/coaches van Dames 1 van HC Schiedam.

Dat maken het bestuur en de commissie Tophockey vandaag bekend. Peet Maat treedt als manager van het team op.

Middelhoek en Wortmann hadden eerder de selecties van Cartouche Heren 1, Zoetermeer Heren 1 en Rotterdam Dames 1 onder hun hoede.

"Eigenlijk vanaf het eerste gesprek was de klik aanwezig en zien wij in Kees en Frank de perfecte opvolgers van Karlijn Petri en Maarten Broekhuizen", aldus Paolo Icario, voorzitter Tophockey van HCS. "Nu de eerste vier jaren van HC Schiedam voorbij zijn gevlogen en er enorme stappen zijn gemaakt, kunnen wij met de ervaring en kennis van het nieuwe begeleidingsteam de volgende stap gaan zetten."

Volgens bestuurslid Hockeyzaken Theo Buwalda ligt er voor de nieuwe trainers een 'zeer mooie sportieve uitdaging'. "Zij zijn bij uitstek het duo dat groei/prestatie en de passie voor de sport bij elkaar kunnen brengen. Deze heren hebben dan ook, samen met het kader in de jeugd, de uitdaging om de aansluiting van A-jeugd naar Dames 1 te vergroten, maar ook de stabiliteit van Dames 1 in de overgangsklasse te waarborgen."

Naast de aanstelling van het nieuwe begeleidingsteam van Dames 1 is ook het contract met assistent-trainer/coach van Heren 1, Paul ten Have, verlengd. Met het nog lopende contract van hoofdcoach Bart Jan van Collenburg is ook de Heren 1 begeleiding compleet, aldus HCS.Gerelateerd