Zesde plaats rest Nederland op EK Handbal

19-12-2020 Sport Redactie

Dulfer in actie tegen Kroatië, in de wedstrijd die Oranje de halve finales kostte; foto: Handbal Inside


HANDBAL - Kelly Dulfer en haar teamgenoten van het Nederlands Damesteam zijn als zesde geëindigd op het Europees Kampioenschap. De wereldkampioen verloor de laatste wedstrijd van Rusland.

In het Deense Herning werd het 33-27 voor de Russische dames. Eerder won Oranje van Roemenië, maar die wedstrijd kon al niet meer leiden tot een plaats bij de laatste vier, omdat de overwinnning op Duitsland met slechts één doelpunt verschil was geweest. Een extra doelpunt marge was nodig om het doelsaldo op te krikken van de onderlingen duels met Duitsland en Kroatië. Het was uiteindelijk Kroatië dat de laatste vier wel bereikte.

Daar dolf het team het onderspit tegen Frankrijk, titelverdediger. In de finale staat dat team tegen handbalgrootmacht Noorwegen, dat van thuisploeg Denemarken won in de halve finale.

Bij de twee meest recente EK’s eindigde Oranje als derde in 2018 en als tweede in 2016. Alle andere keren daarvoor eindigde Oranje echter lager.

Vorig jaar werd de wereldtitel door Nederland juist binnengesleept na een thriller tegen Rusland, die met 33-32 in het voordeel van Oranje werd beslecht.

Gisteren was de spanning in de wedstrijd echter ver te zoeken. Rusland nam al direct afstand en behield de hele wedstrijd de voorsprong: het gaat via 2-1 en 7-2, 8-6 en 14-11 naar een 18-13 ruststand.

Na rust wordt het 21-17, en als Oranje op zeker moment met vijf speelsters op het veld staat na tijdstraffen wordt het 24-17. Daarna wordt het 28-20 en pas dan lijkt Nederland los te komen met mooie doelpunten van Dione Housheer, Danick Snelder (2x), Lois Abbingh en Larissa Nusser. Maar dichterbij dan 31-27 komt Oranje niet.

Kelly Dulfer scoort in totaal drie keer.

De EK-finale wordt morgen verspeeld.Gerelateerd