Zeven podiumplaatsen voor SI-judoka’s in Frankfurt

• Redactie
  • 28-10-2019

Het podium meisjes - twaalf jaar –48 kg met Aimee de Bloeme en Marie Lynn Luesken; foto: SI

FRANKFURT AM MAIN –  De judoka’s van Sportinstituut Schiedam (SI) behaalden afgelopen weekend in totaal zeven medailles op de Internationaler Sparkassen Adler Cup in Frankfurt.

De delegatie van SI was in totaal twintig judoka's plus trainers groot. Van hen wisten op zaterdag Aimee de Bloeme en Marie Lynn Luesken respectievelijk tweede en derde te worden in de klasse onder twaalf jaar en onder 48 kilo.

Keano Rietdijk behaalde het brons bij de jongens -twaalf jaar +50 kg en Amir de Jesus Amado won brons bij de heren -achttien jaar -66 kg. Owen Bruinsel en Mads-Emil Olsen waren ook dicht bij een medaille maar verloren de strijd om het brons.

Zondag was wederom een intensieve judodag, met drie Schiedamse medailles als resultaat. Bij de jongens onder achttien jaar was er een mooie bronzen medaille voor Mads-Emil Olsen. Waar Mads in de tweede ronde nog snel verloor van de Duitser Kevin Gajt wist hij diezelfde Gajt in de strijd om het brons met ippon te verslaan. Bij de jongens onder elf jaar waren er in de ochtend al twee medailles gewonnen. Keano Rietdijk werd kampioen en Julian Kuipers derde. Andere SI-judoka’s waren dicht bij het podium, maar wisten net niet de medaillewedstrijden te bereiken.