Categorieën

Service

ZVVS-zwemmers naar hoofdklasse

ZVVS-zwemmers naar hoofdklasse
Sport

ZVVS-zwemmers naar hoofdklasse

  • Redactie
  • 26-03-2019
  • Sport
ZVVS-zwemmers naar hoofdklasse
ZWEMMEN - De zwemmers van ZVVS zijn volgend seizoen actief in de hoofdklasse van de nationale competitie. Zondag dwongen zij promotie af

Zij hielden stand in de top 4 van de A-klasse. De wedstrijd werd gestart met tien seconden voorsprong op de nummer 4 HZPC en negentig seconden op Parkstad, de nummer 5 in competitie. Promotie was dus op voorhand mogelijk, mits alle zwemmers een goede tijd zou zwemmen. Om tot een klassement te komen worden alle gezwommen tijden bij elkaar opgeteld. ZVVS stond derder.

De persoonlijke records die werden gezwommne, en ook het resultaat op de estafette, waren mooi. Daarna was het wachten op de concurrentie. Zondagavond werd bekend dat het gelukt was om stand te houden in de top 4. "Met de juiste opstellingen en grote inzet van de zwemmers, trainers en coaches is dat precies gehaald. Een geweldige prestatie", aldus een toelichting van de club.

Zaterdag gaat het zwemteam voor de dubbel, want dan zwemt het team van ZVVS voor het kampioenschap in de A-klasse van de regiocompetitie.