'Geslaagd Jeneverfestival' volgens organisatie

29-03-2022 Uit Redactie

De Havenkerk, naast het Nationaal Jenevermuseum Schiedam, was het decor voor dit evenement; foto: Jeneverfestival


SCHIEDAM - Het Jeneverfestival 2022 is geslaagd, volgens de organisatie: een record aantal bezoekers, tevreden distillateurs, goed weer en de jenever staat weer op de kaart bij bezoekers.

De Havenkerk, naast het Nationaal Jenevermuseum Schiedam, was het decor voor dit evenement. “Dit festival was een perfecte presentatie van het Nederlands gedistilleerd," zegt directeur Diederik von Bönninghausen van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam. “Met dit festival geven wij het startsein van het festivalseizoen in Schiedam. Het laatste volle weekend van maart wordt de vaste datum voor het Jeneverfestival”.

Twee dagen lang werd het publiek getrakteerd op nieuws van – overwegend nieuwe - Nederlandse distillateurs. Zij gaven uitleg over de ingrediënten en het productieproces. Daarnaast was er de mogelijkheid alle producten te proeven. Beide dagen waren de toegangskaarten voor het Jeneverfestival uitverkocht. In totaal zijn er 1200 bezoekers naar Schiedam gekomen en presenteerden 26 distillateurs zich. Daarbij stond niet alleen jenever centraal, maar ook gin en rum en een ruime selectie aan cocktails op basis van deze dranken. Foodtrucks zorgen voor een goede bodem.

De oproep om te doneren voor steun aan Stichting Meredia voor de vluchtelingen uit Oekraïne bracht dit weekeinde een bedrag op van 650 euro 50. Dit bedrag werd bijeengebracht door donaties van alle munten van de verkoop van cocktails tijdens het Jeneverfestival door Bobby’s, het Jenevermuseum en de donaties van bezoekers van het festival.