't Hoefijzer vrijdag open

09-06-2021 Uit Redactie/Schiedammer Online


SCHIEDAM - Café 't Hoefijzer aan de Schiedamseweg 41A/B is klaar met de verbouwing en gaat vrijdagochtend open. Vanaf elf uur zijn klanten welkom.

Café 't Hoefijzer heeft nieuwe eigenaren: Johan Vollmer (45) uit Berkel en Rodenrijs en Marcel Robart (41) uit Schiedam. Zij hebben het café ingrijpend  verbouwd. Vroeger was er een café-gedeelte en een snackbar-gedeelte. Nu is het een café met één grote ruimte met centraal de bar. In de ochtend en middag richt het café zich ook op gasten voor een kop koffie of thee met appeltaart en ander gebak. 

Inmiddels hebben de nieuwe eigenaren de benodigde vergunningen gekregen van de gemeente en beleeft Café 't Hoefijzer aanstaande vrijdag zijn eerste openingsdag. Na de recente versoepeling van de coronaregels kunnen gasten zowel op het terras als binnen ontvangen worden. Vanochtend werd ter voorbereiding op vrijdag het terras al uitgezet; dat kun je zien op beide foto's. Er staan nu acht tafels op het terras. Dat aantal wordt binnenkort nog uitgebreid naar twaalf tafels. 

De normale openingstijden van Café 't Hoefijzer zijn op vrijdag en zaterdag van elf tot twee uur 's nachts, op de overige dagen tot een uur. In verband met de coronamaatregelen is de sluitingstijd voorlopig nog tien uur.Gerelateerd